Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szélsőségesen változatos, progresszív, régies, súlyos és nyugis: szeptemberben új Opeth

Szeptember 30-án már karrierje tizenkettedik nagylemezével jelentkezik a svéd Opeth. A Sorceress az első lesz a sorban a banda új kiadójánál, a Nuclear Blastnél, és ismét nem fogják ismételni magukat rajta.

0719opeth

A walesi Rockfield stúdióban rögzítette új albumát az Opeth, ahol a legutóbbi Pale Communion is készült, de korábban többek között a Queen, a Rush és a Judas Priest is dolgozott itt. A zenekar tizenkét napot töltött a felvételekkel, és a lemez a Nuclear Blast égisze alatt, de a Mikael Åkerfeldt által vezetett Moderbolaget labelnél jön ki ősszel.

„Még ma is nehezen fogom fel, hogy huszonhat éve működik a zenekar", így Mikael. „És most már tizenkét lemezt tettünk le az asztalra, amelyek közül mindre nagyon büszke vagyok – nem kivétel a Sorceress sem. Úgy érzem, ismét léptünk egyet előre. Vagy oldalra. Vagy hátra. Valamerre. Mindegy, most is más lett a végeredmény. Szélsőségesen változatos. És ha mondhatok ilyet, szélsőségesen jó is. De úgy érzem, jogomban áll kijelenteni ezt, hiszen szeretem úgy gondolni, hogy mindenkinél jobban ismerem ezt a zenekart a világon. Emellett mindig igyekszem magam függetleníteni az adott albumtól, és rajongóként hallgatni. Jó kis lemez lett ez, jelenleg a kedvencem a diszkográfiánkból. Magától értetődően. Ez így is van rendjén, nemdebár? Egyszerre friss és régies, egyszerre progresszív és korábbi dolgok leporolása. Súlyos és nyugis. Ahogy mi szeretjük. Remélhetőleg mások is lesznek majd a bolygón, akik osztják a véleményünket. Elkészíteni mindenesetre élvezetes volt. Kibaszott jó volt megcsinálni, és igazi élvezet hallgatni."

opeth_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Persephone
02. Sorceress
03. The Wilde Flowers
04. Will O The Wisp
05. Chrysalis
06. Sorceress 2
07. The Seventh Sojourn
08. Strange Brew
09. A Fleeting Glance
10. Era
11. Persephone (Slight Return)

Az Opeth ősztől a The Sword társaságában turnézik Észak-Amerikában.

 

Hozzászólások 

 
#4 notreadam 2016-07-19 17:44
Csodás, már várom.
Idézet
 
 
#3 Carrast 2016-07-19 16:19
gondolom most sem fog visszajönni a hörgős death metal, ugye?
Idézet
 
 
+3 #2 Thasaidon 2016-07-19 14:10
A Heritage és a Pale Communion egymásutánjára úgy tekintek, mint egy fokozatos fejlődés állomásaira egy, a "régi" Opethhez képest teljesen új zenei irányban. A Heritage a zavaros kísérletezés, a Pale Communionön már épkézláb számok is hallhatók, nem is rosszak. Ha így van, akkor nagyon remélem, hogy a Sorceress tényleg piszok jó lesz. :-)
Idézet
 
 
+2 #1 matheus 2016-07-19 11:57
KELL! Most azonnal!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.