Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Supergoo: új magyar zenekar rutinos arcokkal

A hazai rockélet kipróbált arcaiból alakult a közelmúltban új formáció, amely ugyan rockzenét játszik, viszont modern megközelítésben, néhol akár popos felhangoktól sem mentesen. A Supergoo első dala máris meghallgatható magyar, illetve angol nyelven is.

0704supergoo

A Székelyhidi Balázs, azaz Roxx Hydi (ex-Roxx69), Szőke Gábor, vagyis Szöszö (The Joystix, ex-Zorall, ex-Sonicdollz, Slang stb.), Martonzoli (The Joystix), Pintér Zsola (The Joystix, ex-Tóth Gabi és a Supernova) és Dakos Lilla (Catsby, Piros Cipellők stb.) alkotta ötös nem titkolt célja, hogy új színt vigyen a hazai könnyűzenei palettára. Mindenki hozott a korábbi zenekaraiból hatásokat, a végeredmény mégsem egyértelmű folytatása egyik zenekarnak sem.

„Az utóbbi időben egyre kevesebb és kevesebb, klasszikus értelemben vett rockzenekar tudott megfogni, viszont jó par izgalmas produkciót találtam, ami ha már kategorizálni akarunk, inkább könnyedebb műfajokba sorolható. Balázzsal mar évek óta terveztünk valami közös dolgot, ez lett belőle", mondja Szöszö a zenéről, amelyet power/popként határoz meg. „A visszajelzések alapján akik figyelemmel követtek az eddigi dolgaimat, egyből ráismertek, hogy én vagyok a dalok mögött, de a hangvétel sokkal könnyedebb, úgy is mondhatjuk, hallgatóbarátabb lett. Próbáltam nem elfelejteni, hogy 2019-et írunk, ennek megfelelően a megszólalást hozzáigazítani a mostani, aktuális zenékhez, amennyire lehetséges persze."

A zenekar – a The Joystixszel ellentétben – magyar nyelven is zenél majd. „Elfáradtam abban, hogy a hallgatóság nagy része, akinek szántuk a The Joystix zenekart, akikről úgy gondoltuk, hogy egy csapatban vagyunk velük, azok le sem szarták, hogy mit akarunk csinálni, vagy egyáltalán létezünk-e, illetve egyetlen koncerten nem láttam őket, holott léteznek... Mostantól nem szeretnék az ország háromnegyedének hátat fordítani azért, mert nem írunk magyar nyelvű dalokat... Nem szeretnék olyan közönséghez szólni, akik totálisan érdektelenek, rinyálnak, hogy a rock'n'roll halott, és közben ők ássak a gödrét a műfajnak egyre mélyebbre és mélyebbre... Magyar zenekar vagyunk, és a magyar embereket szeretnénk megszólítani. Ha ezt nagyobb eséllyel tudjuk úgy megvalósítani, hogy magyarul is megírjuk a dalokat, akkor legyen így... Szóval a tervek szerint mindkét nyelven kijönnek majd a dalok!"

A csapat közben dolgozik a dalokon, amiből várhatóan még a nyáron napvilágot lát egy, klippel megtámogatva, ősztől pedig koncertfronton is elindul az aktivitás. A bemutatkozó single magyar és angol nyelven elérhető a digitális platformokon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.