Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Stúdiózik a Scott Iannel és Dave Lombardóval felálló Mr. Bungle

Idei visszatérő koncertjei után új stúdiófelvételeket készít a Mr. Bungle. Még ennél is jobb hír, hogy mindezt a bulikon látott megafelállásban teszik…

0815bungle

Mindössze néhány koncert erejéig ismét aktivizálta magát februárban a Mr. Bungle, Mike Patton eredeti zenekara. Az elvetemült zenei kísérleteiről híres, bekategorizálhatatlan muzsikában utazó csapat 2000 környékén szüntette be tevékenységét, a mostani újjáéledés keretében pedig Los Angelesben, San Franciscóban és New Yorkban álltak színpadra. A felállásban az eredeti tagságot képviselő Patton, Trevor Dunn basszer és Trey Spruance gitáros mellett két igazi nagyágyú kapott helyet Scott Ian gitáros (Anthrax, S.O.D.) és Dave Lombardo dobos (Slayer, Suicidal Tendencies) személyében.

A kiváló visszhangot kiváltott koncertek középpontjában elsősorban az 1986-os első demó, a The Raging Wrath Of The Easter Bunny anyaga állt, és ilyen alapozás után cseppet sem meglepő: a zenekar máris nagyban dolgozik az ősrégi dalok új változatain. A demós számok mellett három kiadatlan, de az említett korszakból származó darabot, illetve néhány feldolgozást is rögzítenek egy új kiadványra, amely még idén megjelenik Patton kiadójánál, az Ipecac Recordingsnál. „A The Raging Wrath dalait 15 és 17 éves korunkban írtuk, és a későbbiekben is meghatározók voltak számunkra”, mondta Dunn a Revolvernek. „De a demó soha nem nyerte el az eredetileg megálmodott formáját, hiszen csináld magad alapon, egy négysávos magnón készült a saját producerkedésünk mellett. Naivak és álmodozók voltunk, még mindig csak tanulgattuk, hogyan kell bánni a hangszereinkkel, és a dalszerzésről is csak a legalapvetőbb fogalmakkal rendelkeztünk. Arról már nem is beszélve, hogy szerintem mindannyian szüzek is voltunk még akkoriban… Ideges, unatkozó tinédzserek egy elszegényedett, elszigetelt városkában, akik előtt csak nagyon behatárolt lehetőségek álltak, ha le akarták vezetni a felesleges energiáikat.”

Az új felvételeken természetesen a koncerteken látott tagság dolgozik. „Állati jól szól az anyag”, mondja Scott Ian. „Minden nap olyan a stúdióban számomra, mintha karácsony lenne, minden egyes befejezett dal egy újabb ajándék. Nem is tudom eldönteni, hogy Mr. Bungle-rajongóként vagy a zenekar tagjaként vagyok-e izgatottabb a lemez miatt!”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.