Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Sötét dalaink is akadnak, de hát sokszor a valóság is sötét”

Miközben lassan mozgásba lendül az évek óta Terry Ilousszel mozgó, „igazi" Great White, a banda eredeti énekese, Jack Russell is hamarosan új albummal tér vissza saját csapatával. Ez a zenekar Jack Russell's Great White néven fut, és szintén a Frontiershez szerződött le.

0720jrgw

The Gauntlet címmel, 2017-ben adja ki első nagylemezét a Jack Russell's Great White, amelyben a zenekar eredeti frontembere mellett szintén ismerős lehet a csapat hívei számára Tony Montana gitáros-billentyűs – ő ugye korábban basszerként, majd gitárosként játszott a Great White-ban. Rajtuk kívül Dan McNay basszer (Montrose), Robby Lochner gitáros (Fight) és Dickie Fliszar dobos (Bruce Dickinson) alkotja a felállást. A zenekar a Frontiersnél dolgozik majd, és Russell szerint nagyjából azon a vonalon mozog az első lemez, mint a két évvel ezelőtt kihozott első saját daluk, a Hard Habit.

A név egyébként megtévesztő lehet, szó sincs szólóprojektről. „Ez mindenképpen zenekari album", mondta a One On One With Mitch Lafon podcastben Russell. „A dalokat javarészt Tonyval írtuk, és egyértelműen zenekari lemezről van szó. Azt akartam, hogy ilyen legyen, nem vegyes stílusú dalok gyűjteményében gondolkodtam, hanem összefüggő anyagban. Van benne a '80-as évek hangzásából és a modernebb vonalból is. Szerintem bizonyos értelemben súlyosabb, szeszélyesebb ez a lemez a régebbi dolgaimnál, tényleg nagyon erőteljes. Sok érzést adtam bele, és elég mélyre is ástunk. Sötét szerzemények is akadnak, de hát sokszor a valóság is sötét. De egyszersmind szórakoztató is az album, szóval összességében nem negatív, abba az irányba nem akartam elindulni. Az őszinteségre viszont ezúttal is törekedtem, hiszen ez mindig is így volt."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.