Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sneap remekül érzi magát a Judas Priestben, de nem tudja, hogy marad-e

Andy Sneap egyelőre nem tudja, később is a Judas Priesttel zenél-e majd. A neves producer/hangmérnök Glenn Tipton helyén gitározik a csapatban az aktuális Firepower album turnéján.

judas_priest_k2018_04

Tavaly júliusban Budapestre is eljutott a Judas Priest aktuális felállása, ahol Andy Sneap, a tavalyi Firepower lemez producere gitározik a Parkinson-kóros Glenn Tipton helyén. A The Void With Christina videómagazinnak Sneap elmondta: nagyon élvezi a koncertezést, de egyelőre nem tudja, később mit hoz számára a sors a Priestben. „Csak beugró ember vagyok tényleg”, fogalmazott. „Megkértek, hogy segítsem ki őket, így becsatlakoztam hozzájuk, és mindent megtettem, ami tőlem telik. Egy évet töltöttem velük a stúdióban, miközben még az Accepttel és a Saxonnal is dolgoztam, szóval jólesett kicsit otthagyni a stúdiót. Őszintén szólva mentálisan kicsit kiégtem már addigra a dologban… És hogy merre tovább? Fogalmam sincs. Nem is beszéltünk még ilyesmiről. Megkérdezték, hogy le tudom-e játszani ezt a turnét, tudok-e segíteni nekik, és ez teljesen rendben is van így.”

Sneap csakis jókat tudott mondani a Judas Priest tagjairól, illetve társproduceréről, a Priest-veterán Tom Allomról is. „Richie Faulkner elképesztő. Szerintem jelenleg az egyik legjobb gitáros a színtéren. Hallgatom, ahogy játszik, és csak lesek: baszki, hogy emlékszel még erre is? Hogy csinálod ezt? Robot pedig hihetetlen élmény volt producerelni. Addig megy majd előre, amíg csak holtan nem esik össze. Nagyon sokat dolgoztunk Tom Allommal, hogy tényleg átjöjjön a lemezen, amit csinál. Még csak nem is melegít be, fáradhatatlanul tolta végig. Tom pedig hatalmas karakter, egyből remekül megtaláltuk a hangot egymással. Még amikor az énekfelvételeket válogattuk, 95 százalékban akkor is mindig egyetértettünk. Ha pedig neki éppen valami másik tetszett meg jobban, akkor is megbeszéltük, hogy oké, akkor itt most az lesz, amit te választottál, de ott meg én ragaszkodnék az enyémhez. Tényleg remekül tudtunk közösen dolgozni. Tomnak roppant jó érzéke van a harmóniákhoz, ezek egymásra pakolásához. Korábban nem tudatosult bennem a régi lemezek hallgatása közben, mekkora hatást gyakorolt ezekre is Tom a háttérvokálokkal, a hangeffektekkel és a hasonló apróságokkal.”

 

Hozzászólások 

 
#1 Tulus 2019-05-30 18:28
Örülnék, ha nem tartana a Priest-tel, ugyanis nagyon várom már a Hell harmadik lemezét.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.