Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slayer: csak 2013-ban lesz lemez, és Hanneman-dalok nélkül

Idén már valószínűleg nem jelenik meg a Slayer új albuma – mondta Kerry King egy kaliforniai rockrádiónak adott interjújában. Habár a sajtóban tényként beszélnek a kétszámos lemezelőzetes EP-ről, a gitáros ezzel kapcsolatban is csak annyit mondott, hogy még semmi sem dőlt el véglegesen.

„Két dalt már teljesen felvettünk, ezekből talán egy EP lesz, talán nem”, magyarázta King. „Nem tudom… Én igazából megvárnám a teljes lemez elkészültét, mielőtt bármit is kihozunk. A Rockstar Energy Drink Mayhem turné után, augusztusban és szeptemberben a tervek szerint befejezzük a lemezt. A modern világ többi részével ellentétben amikor elkészülsz egy albummal, utána a kiadónak még mindig három további hónapra van szüksége a megjelenéshez attól a pillanattól fogva, hogy leadtad nekik az anyagot, amit nem értek, de ez van. Szóval ennek fényében ha szeptemberben elkészülünk, decemberben biztos nem jelenik meg az album, talán inkább januárban. Októberben és novemberben egyébként megint koncertezünk, de nem az Államokban. Jövőre viszont szerintem ismét megpróbálkozunk a világuralommal…”

Ami a dalszerzést illeti, a várakozásoknak megfelelően a még mindig súlyos baktériumfertőzéséből lábadozó Jeff Hanneman gitárosnak nem lesz túl nagy szerepe a következő Slayer lemezen. „A World Painted Bloodon nagyjából fele-fele arányban oszlott meg a munka köztünk. Az azelőttieken inkább én domináltam. Erre az újra eddig minden tőlem jött. Ha Jeff beszáll, nagyon örülök neki. Csak rajta múlik, hogy összerak-e valamit, és eljuttatja-e hozzánk. A felvételekkel kapcsolatban pedig Jeff a szólókat leszámítva a ’90-es évek óta semmit sem játszott Slayer albumon, mert a ritmusgitárokat mindig én veszem fel, és egy csomó basszustémát is. Ennek annyi az oka, hogy gyorsan feljátszok mindent, és nem baszok el a felvételekkel napokat. Ez a stúdióban elsősorban hatékonysági kérdés – én pedig roppant hatékony vagyok.”

King továbbra sem tudja, mikor térhet vissza Hanneman a fedélzetre. „A Mayhem után ismét megpróbálkozunk Jeff-fel, ennyit tudunk csinálni. Körülbelül három hetet gyakorolt velünk... mikor is? Azt hiszem, a 2011 novemberi austini Fun Fun Fun Fest előtt. És nem volt az igazi. Eljátszotta a nótákat, de ha felvettük, egyértelmű volt, melyikünk melyik. És miután végig Gary Holttal koncerteztünk az utóbbi időben, aki mindent hibátlanul játszik, nem léphetünk visszafelé. Kurva szar ezt mondani, de Jeff tizennyolc hónapja nincs velünk, és ha visszatér, az nem lehet visszalépés. Fantasztikusnak kell lennie, ezt ő is így akarja. Vagyis akármilyen szar ilyen döntést meghozni, nem tehettünk mást. Jeff igazából még a tavaly áprilisi kaliforniai Big Four koncertes vendégszereplésre sem állt teljesen készen. Mind azt gondoltuk, hogy nagy lökést adhat neki a dolog a gyógyuláshoz, de nem állt rá készen. Eredetileg négy dalban játszott volna, én csökkentettem le ezt kettőre a koncert napján. Azt mondtam neki: haver, senkinek se mutass most gyengeséget, mert az emberek alig várják, hogy lássák ezt. Ha négy dalt játszol, rád koncentrálnak majd, és látni fogják, hogy nem játszol annyira jól. Tegyél magadnak szívességet: nyomj két nótát, legyen meg a nagy pillanatod, és maradjunk ennyiben.”

Kerry saját bevallása szerint azóta nem beszélt Hannemannel, hogy legutóbb együtt próbáltak, de ebben semmi különös nincsen. „Ez most úgy hangzik, mintha nem állnánk szóba egymással, de ha nem turnézunk, általában nem is szoktunk beszélni, legfeljebb az aktuális anyagi kérdésekről. Mindenki felnőtt, mindenkinek megvannak a saját barátai. Érted, mire gondolok, nem? Harminc év után semmi beszélnivalónk sincs egymással!”, nevetett a gitáros.

 

Hozzászólások 

 
+3 #11 gatta 2012-07-08 22:41
Komoly dolog nagyon ez a húsevő baktérium, kemény körülményes kezelések, hosszú a felépülés megfelelő életmód mellett is. Jeff-ből mindent kinézek, csak a megfelelő életmódot és táplálkozást nem. Lehet emiatt is lassú a felépülés, de nekem is inkább ködösítés szaga van :(
Idézet
 
 
+6 #10 Afrikaaner 2012-07-06 14:36
Ha jól emlékszem Hanneman egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy az orvosa megígérte neki, hogy első lépésben megmenti az életét, második lépésben a karját, harmadik lépésben a karrierjét. Optimista megközelítésben a program harmadik elemének végrehajtásán dolgoznak, másrészt viszont olvasva egy-két dolgot Hanneman betegségéről, még a második programpont maradéktalan teljesítése is egy kisebb csoda. Szurkoljunk a felépüléésért, de készüljünk fel lélelekben, hogy soha nem lesz már teljes értékű gitáros belőle.
Idézet
 
 
+2 #9 kamikaze 2012-07-06 13:07
Emberek, itten valami k. nagy ködösítés van. Ennyi idő alatt már régen ki kellett volna derülnie, hogy teljesen felépül-e, vagy nem. Sajnos valószínűleg az utóbbi lehet a helyzet, mert igazából nem mondanak semmi konkrétat Jeff valós állapotáról. Talán Kerry-ék sem akarják megbántani, és ameddig még lehet, addig várnak rá, de előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor dönteni kell. Szerintem nagyon komoly lehet ez az egészségügyi probléma, amiben néha valamicske javulás is történhet, de valószínűleg soha nem lesz már teljes értékű muzsikus. Az a kérdés, hogy ki mondja meg neki és mikor?
Idézet
 
 
+2 #8 neal and jack and me 2012-07-06 10:44
gyanús, gyanús...
de a slayer saga kalandjai bizonyosan tovább folytatódnak.
Idézet
 
 
+5 #7 M 2012-07-06 10:40
Idézet - Roenick:
Idézet - neal and jack and me:
sztem semmi olyat nem fog tartalmazni, amit ne hallottál volna tőlük ezerszer.
tök mindegy, mikor jelenik meg.
(anyázással óvatosan... :))

Nincs itt anyázás mert igazad van. Viszont ez már tényleg érdekes ,h most még mindig ennyire rosszul van? Vagy nem akar játszani? Ha tavaj játszott 2 számot azóta nem alakult semmit?? Nem tudom...


akkor is arról volt szó, h pár számot már tud játszani, de egy komplett turnét még nem. ez még most is lehet így, nem érzek ebben semmi különlegeset. ha meg pihenni akar, akkor mégiscsak jobb, h így van megoldva, nem össze-vissza beszéddel. ehhez nekik van közük igazán. jeff tuti vissza fog térni. a lemez meg fix, h kurva jó lesz. csak jöjjön hamar. :)
Idézet
 
 
+3 #6 Roenick 2012-07-06 10:37
Idézet - neal and jack and me:
sztem semmi olyat nem fog tartalmazni, amit ne hallottál volna tőlük ezerszer.
tök mindegy, mikor jelenik meg.
(anyázással óvatosan... :))

Nincs itt anyázás mert igazad van. Viszont ez már tényleg érdekes ,h most még mindig ennyire rosszul van? Vagy nem akar játszani? Ha tavaj játszott 2 számot azóta nem alakult semmit?? Nem tudom...
Idézet
 
 
+7 #5 matheusthemaggot 2012-07-06 10:18
A Slayer-től sosem vártunk semmi formabontót, csak hogy szállítsák le a szokásos, megbízható zenei anyagot. És ezzel nincs semmi baj.
Idézet
 
 
+1 #4 neal and jack and me 2012-07-06 09:47
sztem semmi olyat nem fog tartalmazni, amit ne hallottál volna tőlük ezerszer.
tök mindegy, mikor jelenik meg.
(anyázással óvatosan... :))
Idézet
 
 
+5 #3 matheusthemaggot 2012-07-06 09:39
Szomorú hírek...
4 évet várni egy Slayer albumra? Ilyen legutóbb a Seasons után volt.
Idézet
 
 
+2 #2 neal and jack and me 2012-07-06 09:19
ennek is kezd szappanopera íze lenni...
Idézet
 
 
+6 #1 TomTom 2012-07-06 08:54
Nem tudom nekem kicsit bűzlik ez a Hanneman ügy... El tudom képzelni, hogy megunta a dolgot és ki akart lépni, mivel Slayer ismét népszerűség csúcsán van, inkább úgy döntöttek, hogy nem kilép csak pihen...
Nagyon örülök, hogy Gary Holt játszik helyette, de jó lenne, ha lassan inkább kiadna egy új albumot az Exodussal és Hanneman pedig ismét nyakába akasztaná a hathúrost...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.