Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Senki sem adott el tavaly annyi koncertjegyet, mint az AC/DC

Noha Taylor Swift összességében többet kasszírozott náluk a pénztárnál, senki sem adott el 2015-ben több koncertjegyet, mint az AC/DC. Mivel Angusék lemezeladásilag is verhetetlenek voltak a rockszíntéren tavaly, nyugodtan elmondhatjuk: a tavalyi év ismét róluk szólt.

180 millió dolláros bevételt hozott az AC/DC tavalyi világ körüli turnéja, amellyel az év második legsikeresebb koncertkörútját mondhatja magáénak a veterán ausztrál zenekar. Angus Youngékat egyedül Taylor Swift előzte meg, aki 250,4 millió dollárt szedett be a jegybevételekből az ultrasikeres 1989 lemez promotálása közepette, ám ha azt nézzük, ki vonzott be ezzel együtt is több embert, már az AC/DC-é az első hely: a csapatot 2,31 millióan nézték meg tavaly, miközben az énekesnő fellépéseire 2,27 millióan váltottak belépőt. Igaz, az AC/DC tizenöttel több koncertet adott, mint Swift. Mivel a 2014 végén megjelent Rock Or Bust lemez tavaly is a legkelendőbb rockalbumnak számított világszerte, Angusék igazán eredményes évet zártak 2015-ben. A tavalyi esztendő kiemelkedően sikeres rockturnéi közé egyébként olyanok tartoztak még, mint a U2-é, akik a negyedik legtöbb pénzt keresték a maguk szerény 152,2 millió dollárjával, ötödik lett a Foo Fighters (127 millió dollár), a Rolling Stones pedig a tizedik helyig jutott (109,7 millió dollár).

Az már most is biztos, hogy az AC/DC idei körútja február elején, Tacomában startol, majd tavasszal európai fellépések követik a zenekar észak-amerikai fellépéseit. Az első buli május 7-én lesz Lisszabonban, és jó hír, hogy két hozzánk közeli állomás is bekerült a menetrendbe: május 19-én Bécsben, az Ernst Happel Stadionban, május 22-én pedig Prágában, a Letnany repülőtéren játszanak majd. Magyarországi koncert azonban információink szerint sajnos idén sem várható. A banda júliusi varsói fellépéséről itt olvashatsz, a tavaly nyáron harmincöt éve megjelent Back In Black lemezről pedig itt írtunk bővebben.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.