Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Scott Iannek bejönne egy Big Five az Exodusszal

Scott Ian szerint elméletileg a Big Four simán kibővíthető lenne Big Five-ra az Exodusszal, akik ugyanúgy úttörő szerepet játszottak a thrash műfaj kialakulásában, mint a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax. Az persze más kérdés, mennyi mindennek a realitása a belátható jövőben...

„Ú, ez kemény kérdés", válaszolta Scott a Georgia Straight kérdésére, amikor azt firtatták, melyik Big Four bandát hallgatja a leggyakrabban. „Ha az iTunes-on megnéznéd a lejátszási listámat, lefogadom, hogy több Slayert látnál, mint Metallicát vagy Megadeth-t..." Korábban többször is felmerült már ötlet szintjén, hogy a jövőbeli esetleges Big Four koncerteket esetleg további nagy thrashbandákkal is ki lehetne bővíteni. A Testament nevét maga Lars Ulrich emlegette egy hasonló alkalommal, de nyilván az sem véletlen, hogy a Slayerben az utóbbi másfél évben kisegítő Exodus gitárost, Gary Holtot is több alkalommal kihívták a közös koncerteket záró jammelésekre. „Az egyetlen másik csapat, akiket értelme lenne szerepeltetni, ha amerikai thrashről beszélünk, az Exodus", mondta Scott. „Az első lemezük pont akkoriban készült el, mint a miénk, szóval ha hozzá kellene adnunk egy ötödik bandát a listához, az Exodus simán betölthetné ezt a szerepet."

2010-zel és 2011-gyel szemben idén nem voltak Big Four koncertek, bár olyan előfordult, hogy a négy csapatból három – időbeli eltéréssel – részt vett ugyanazon a fesztiválon. Tavaly év végén Kerry King a Slayerből azt mondta: nem biztos, hogy a koncerteknek lesz folytatása. „Ha megnézed, mennyi melóba került elsőre összehozni ezt az egészet, nos, a magam részéről elég erősen kétségesnek találom, hogy ismét meg tudnánk valósítani a dolgot", magyarázta Kerry. „Négy olyan bandát kell összehozni, akik önmagukban headlinerként szoktak turnézni, és ez eszméletlen mennyiségű szervezéssel jár. Tudom, hogy vannak a világnak olyan részei, ahol a rajongók dühösek, mert nem kapták meg az esélyt, hogy lássák a Big Fourt. A Bay Area például valószínűleg soha nem felejti el nekünk, hogy ott nem játszottunk így együtt. És igazából csinálhatnánk ezt az örökkévalóságig, de őszintén szólva kétlem, hogy ismét sikerülne így összehangolni az időbeosztásainkat..."

 

Hozzászólások 

 
-1 #1 tschaby 2012-09-19 17:18
Ha USA Thrash és Big Five, akkor nálam Anthrax, Sacred Reich, Testament, Exodus és Forbidden. Ha nem csak USA, akkor a Forbidden helyett megy a Sodom.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.