Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Scott Ian: „Nem volt nehéz átadni a helyemet Andreas Kissernek”

Tizenegy európai koncerten, köztük öt Big Four fellépésen játszik Scott Ian helyett a sepulturás Andreas Kisser az Anthraxben a nyáron – hozta nyilvánosságra maga a New York-i thrasherek főnöke, aki friss közleményében alaposabban is részletezte a múlt héten csupán röviden kiadott hírt.

„Ott leszek az április 23-ai kaliforniai Big Four koncerten, illetve utána a manilai, a bangkoki és a japán Anthrax bulikon", írja nyilatkozatában Scott Ian. „A július 2. és 16. közötti időszakra lekötött európai dátumokon viszont nem játszom, ugyanis a feleségemmel, Pearllel az első gyermekünket várjuk, aki a franciaországi Sonisphere fesztivál napján fog megszületni. Mélyen személyes döntés alapján hagyom ki ezeket a bulikat. 1981. július 18-án ott voltam a zenekar alapítói között, és az azóta eltelt majdnem harminc évben mindenben benne volt a kezem, amit csak csináltunk. Soha nem is merült fel olyan körülmény, ami miatt kérdésessé vált volna a jelenlétem akármilyen Anthraxszel kapcsolatos eseményen. Az, hogy apa leszek, a leghatalmasabb és legjobb dolog, ami valaha is történt velem, és könnyűvé tette a döntést: a fő prioritás ebben az esetben a feleségem és az első gyermekünk születése."

Scott szerint eszébe sem jutott, hogy a zenekarnak emiatt bármit is ki kellene hagynia a leszervezett programok közül. „Természetesen megkérdeztem erről a többieket is, akik abszolút egyetértettek a döntésemmel. Ahogy Freddie Mercury is oly sokat mondóan megfogalmazta: a shownak folytatódnia kell. Azért Andreast választottuk, mert úgy érezzük, bárki másnál jobban tudja majd lejátszani ezeket a bulikat. Ott van benne a tűz, megfelelő a hozzáállása, és persze a jobb keze is tökéletes ahhoz, hogy mindent pontosan hozzon. Játszottam vele és a Sepulturával a Roadrunner kiadó 25 éves ünnepi koncertjén, és rokon lelkek vagyunk: mindig úgy játszunk, mintha másnap börtönbe mennénk, és az aznapi lenne az utolsó fellépésünk. Mindent tud, amire szükség van, és a kellő tapasztalattal és előtörténettel is rendelkezik ahhoz, hogy kibaszott különlegessé tegye ezeket az Anthrax koncerteket. Én magam is alig várom, hogy lássam-halljam majd, mit csinál!"

Ian emellett hozzáteszi, hogy a csapat továbbra is aktívan dolgozik a régóta esedékes tizedik nagylemezen, ami még idén megjelenik. Mint köztudott, a zenekarban ismét Joey Belladonna énekel, akinek az 1990-es Persistence Of Time óta ez lesz az első teljes Anthrax stúdióanyaga.

Andreas Kisserrel az alábbi európai állomásokon lehet lecsekkolni a bandát:

Július 02. - Veltins Arena, Gelsenkirchen (a Big Fourral)
Július 03. – Ullevi Stadion, Göteborg (a Big Fourral)
Július 05. - Komplex AG, Zürich
Július 06. - Fiera Open Air Arena, Milánó (a Big Fourral)
Július 08. - Sonisphere Fesztivál, Knebworth (a Big Fourral)
Július 09. - Sonisphere Fesztivál, Amneville (a Big Fourral)
Július 11. - Garage, Saarbrucken
Július 12. - Vega Musikkenshus, Koppenhága
Július 14. - Slottsfjell Fesztivál, Tonsberg
Július 15. - Dour Fesztivál, Dour
Július 16. - Zwarte Cross Fesztivál, Lichtenvoorde

A 47 éves Scott felesége, a férjénél több mint tíz évvel fiatalabb Pearl Aday egyébként a legendás énekes, Meat Loaf nevelt lánya, aki már csak családi háttere miatt sem kívülálló a rockszakmában. Emellett egy időben például a Mötley Crüe háttérénekesnőjeként is dolgozott.

 

Hozzászólások 

 
#2 wanderlust 2011-03-18 20:00
Valaki nem tudna egy magyarországi koncertet intézni? Olyan régen voltak itt utoljára...
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-03-17 18:10
Na ez nagyon érdekes. Úgy látszik a klasszikus thrash csapatok átmenetileg gitárosokat cserélnek. Várom a Kreatort Sifringerrel, Testamentet meg Eric Petersonnal :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.