Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Say Goodbye To The Sun: közzétette új lemezének nyitószámát a Whitesnake gitárosa

0817joelRussell Allen és Jeff Scott Soto énekelte fel a Whitesnake-ből és a Night Rangerből ismert Joel Hoekstra új szólóalbumát, amely október 16-án, vagyis jövő pénteken jelenik meg Dying To Live címmel. Az addigi bizonyára utolsó dalpremiernél a lemez nyitószámára került a sor, amelyet Allennel közösen készített Hoekstra.

Szólólemezzel jelentkezik ősszel a Frontiers kiadónál Joel Hoekstra. A gitáros projektjének hivatalos neve Joel Hoekstra's 13, és joggal hihetnénk, hogy a legutóbbi Whitesnake-lemezen történt szerzői mellőzését kompenzálja vele, a helyzet azonban nem ez: a többek között Russell Allen és Jeff Scott Soto vendégeskedésével készült anyag már azelőtt összeállt, hogy Joel csatlakozott volna David Coverdale-ékhez. Az albumon a Night Ranger volt és a Whitesnake jelenlegi szólógitárosa szerint kemény, melodikus rockzene lesz hallható, amelynek árnyalatai a Foreignertől a DIO-ig terjedő skálán váltakoznak, és olyan zenészek bukkannak fel a dalokban, mint az említett Allen, Jeff Scott Soto, Tony Franklin, Vinny Appice vagy Derek Sherinian. A dalokat azonban teljes egészében Joel jegyzi, és ő látta el a produceri teendőket is. „Évekkel ezelőtt már kiadtam három szólóalbumot, amelyek alapvetően instrumentális gitárzenét rejtettek", mondja Joel. „De ki akartam hozni valami olyasmit, ami abban a stílusban mutatja meg a produkciós és dalszerzési képességeimet, illetve a játékomat, amelyben egyébként is alkotok, ez pedig a melodikus hard rock. Így jött létre a Joel Hoekstra's 13 projekt."

0817hoekstracAz album még azelőtt íródott, hogy Hoekstra belépett volna a Whitesnake-be, és az alábbi dalok kerülnek fel rá:

01. Say Goodbye To The Sun
02. Anymore
03. Until I Left You
04. Long For The Days
05. Scream
06. Never Say Never
07. Changes
08. The Only Way To Go
09. Dying To Live
10. Start Again
11. What We Believe
12. Kill Or Be Killed (digitális bónusz)

Az eddig bemutatott dalok mellett most a Say Goodbye To The Sun is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.