Shock!

július 21.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ronnie James Dio: grandiózus tribute album és önéletrajz

Az elmúlt tíz-tizenöt évben megjelent rengeteg érdektelen hulladék miatt ma már jóformán csak vállat vonunk egy-egy újabb tribute album hírére, most azonban egy olyan Ronnie James Dio emléklemez formálódik, amire az előzetes névsor alapján valószínűleg érdemes lesz odafigyelni. Legkésőbb jövő tavasszal az énekes befejezetlenül maradt önéletírása is a boltokba kerülhet.

Wendy Dio a Noisecreepnek úgy nyilatkozott, hogy jelenleg épp egy nagyszabású Ronnie James Dio tribute lemezen folyik a munka. Az már biztos, hogy az albumon szerepel majd Rob Halford – aki akár Dio utódja is lehet a Heaven And Hellben –, Glenn Hughes, Dave Grohl, Lemmy Kilmister, Alice Cooper, Sebastian Bach és a Fozzy frontember Chris Jericho, de nemsokára további nevek nyilvánosságra hozatala is várható. Wendy egyelőre annyit árult el, hogy Dave Grohl a Black Sabbath klasszikus Mob Rules dalát, Rob Halford a Rainbow Long Live Rock'N'Rollját, Alice Cooper pedig egy később megnevezendő Elf nótát nyom majd az albumon, ami valószínűleg még idén kijön majd.

Ezzel szemben további egy évet még biztosan várni kell az énekes befejezetlenül maradt önéletírásának megjelenésére, de 2012 tavaszán ez is a boltokba kerülhet Rainbow In The Dark: The Autobiography Of Ronnie James Dio címmel. Halála előtt az énekes nagyjából a teljes karrierjét elmesélő könyv háromnegyedével készült el. Wendy Dio az MTV Books kiadóval kötött megállapodás értelmében idén júniusig befejezi a művet, bár azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen formában dolgozza majd fel a kimaradt évek történéseit. „Ronnie mindig mindent kézzel írt, akár dalszövegekről, akár valami másról volt szó", mondta korábban Wendy a VH1-nak. „Soha nem csinált semmit számítógéppel, ehelyett leírta kézzel, amit akart, aztán odaadta nekem, én pedig továbbítottam az asszisztensemnek, hogy gépelje be. A könyvvel is ez volt a helyzet. Természetesen olvastam az elkészült részeket, és rendkívül érdekesek, már csak amiatt is, ahogy elmeséli az egyes eseményeket. Ronnie mindig is nagy mesemondó volt, itt pedig nagyszerű történetek szerepelnek."

Habár Dio özvegyét – és egyben egykori menedzserét – az utóbbi hónapokban számos vád érte, melyek szerint pénzt csinál férje halálából, nemrég a DIO utolsó gitárosa, Craig Goldy is védelmébe vette Wendyt.

A nemrég kiadott dupla DIO koncertlemezről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.