Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rockmaraton 2017: Hammerfall, Agnostic Front, Batushka

0812hammerfallIsmét további nemzetközi előadók csatlakoztak a Rockmaraton idei felhozatalához. A fesztivált július 11-16. között rendezik Dunaújvárosban.

Hetek óta nem lehetett jegyet kapni a kedd esti teltházas Hammerfall-koncertre, de a banda nyáron visszatér, hogy a Rockmaraton Fesztiválon adjon ráadást a magyar rajongóknak. A Göteborgból származó brigád a '90-es évek végén komolyan letette a névjegyét a heavy/power metal színterén, mind a mai napig a stílus egyik megkerülhetetlen zenekarává válva. Az Agnostic Front neve a NY hardcore kapcsán szintén alapvetés, közel negyven éve tolják rendíthetetlenül – alig várjuk, hogy a United Blood vagy a Your Mistake alatt szétkapják a színpadot. A lengyel black metal színtér egyik feltörekvő zenekara a Batushka, akik elővételben teltházas fővárosi klubkoncertjük után térnek vissza hazánkba. A doomos, black-alapú muzsikát ortodox énekkel igazán keverő csapatnak nagy jövőt jósolnak, pedig alig másfél éve jelentkeztek első albumukkal. A goregrind cseh mókamesterei nem ismeretlenek a hazai közönség előtt, legutóbbi emlékezetes koncertjük után nem is tudjuk elképzelni, hogy mire számíthatunk idén a Gutalax srácaitól – az biztos, hogy durva lesz!

A fesztivál eddig bejelentett külföldi fellépői az Obituary, a Sepultura, az Amorphis, Moonspell, a Xandria, a Thell Bario, a Total Chaos, a H2O, a Taake, a Jinjer, az Aborted, az Acidez és a Týr. Mellettük a hazai színtér krémje is fellép a rendezvényen, amelynek időpontja július 11-16., a helyszín pedig ismét Dunaújváros lesz. A szervezők a tavaly elmaradt Megadeth-koncert miatt is kárpótolják a regisztrált napijegyeseket: ők a 2017-es fesztivál egy tetszőleges napján ingyenesen vehetnek részt. A szervezők közkívánatra meghosszabbították az elővételes bérletvásárlást: február 5-ig kaphatók 13.990 forintért a bérletek, további részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.