Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rockenfield: Tate székeket, laptopokat zúzott, köpködött és verekedett

Újabb részletek derültek ki a csúf Queensryche kontra Geoff Tate ügy kapcsán, ezúttal a zenekari munkát az énekes nélkül folytató hangszeresek oldaláról. Tate a bírósághoz fordult, hogy eltiltsa a többieket a zenekar nevének használatától, ám természetesen Scott Rockenfieldék sem maradtak adósok a válasszal.

A dokumentumokból kiderül: 2005 után Geoff Tate és felesége, Susan Tate minden szempontból átvették a zenekar irányítását, ami a zenei irányvonalra is rányomta a bélyegét. Scott Rockenfield dobos szerint rengeteg, a hangszeresek által írt dal áll félkészen, amiket Tate nem volt hajlandó befejezni, ehelyett inkább külső dalszerzőkkel dolgozott – néha olyanokkal, akik nem is professzionális zenészek, ám az adott időszakban saját otthon hiányában az énekes házában éltek. Rockenfield cáfolja Tate azon állítását is, amely szerint mindent ő talált ki. „Én voltam a fő szerzője, producere, hangmérnöke és technikusa minden élő háttérprodukciónak, komputeres megfejtésnek, filmvetítésnek és technológiai húzásnak a Queensryche koncerteken a kezdetek óta", állítja a dobos. „Teljesen valótlan Kelly Gray, a színpadmenedzserünk és monitortechnikusunk állítása is, amely szerint Geoff és ő végeztek el minden hasonló munkát."

Rockenfield szerint a feszültség gyökerei egészen egy 2000-es zenekari megbeszélésig vezethetőek vissza, ahonnan Tate kiviharzott, és egy széket is a földhöz vágott, miután nem értett egyet az elhangzottak egy részével. A dobos azt állítja: egy 2007-es koncert előtt Tate az ő laptopját is össze akarta törni, majd arcon ütötte és leköpte őt, miközben negyed óráig körbe-körbe lökdöste az öltözőben. Egy tavalyi zenekari találkozón Tate szintén dührohamot kapott, amikor a banda tagjai felvetették, hogy játsszák a Queen Of The Reich-ot és számos régi dalt: a frontember – állítólag – azt üvöltötte, hogy soha többé nem hajlandó elénekelni ezeket az ostoba témákat, majd kiviharzott a helyiségből.

Az elhíresült brazíliai incidens kapcsán Scott azt mondja: Tate hazudik, amikor azt állítja, hogy a koncert kezdete előtt az arcába vágta volna, hogy a teljes családját kirúgták, most pedig ő következik. „Ez úgy, ahogy van, hazugság, és erre számos tanúm is van", teszi hozzá. Rockenfield szerint problémát jelentett, amikor a zenekart megkereste egy komoly cég, hogy animációs formában megfilmesítsék az 1988-as Operation: Mindcrime konceptlemezt. Tate és felesége állítólag itt is átvette az irányítást és a tárgyalásokat, kizárva abból a többieket, és a tudtuk nélkül, a csapat ügyvédjének támogatásával szerződést kötöttek a készítőkkel, természetesen az anyagi részesedéseket illetően is saját maguknak kedvezve. Rockenfield szerint ez volt az utolsó csepp a pohárban, és a téma öltözői felemlegetése vezetett a brazíliai incidenshez is. „Tíz perccel a koncertünk előtt épp a dobemelvényem felé tartottam, amikor Geoff elém lépett, az arcomba köpött, és trágárságokat kezdett el ordítozni nekem. Ezután lelökte a dobjaimat az emelvényről. Utána odasétált Michael Wiltonhoz, és megtámadta: arcon ütötte, és vele is üvöltözött. Odamentem, hogy segítsek Michaelnek, ő azonban továbbra is csak üvöltözött és mindkettőnket köpködött, utána pedig kétszer is meg akart ütni, majd ordítozva körbe-körbe kergetett a színpad körül." Scott szerint húsz-huszonöt percig tartott, mire az őrjöngő énekest sikerült valamennyire lecsillapítani a turnémenedzser és a biztonsági személyzet segítségével, ami miatt a koncert kezdése is késett, Wilton arcát pedig le kellett jegelni. Tate utóbb a buli közben is köpködte a zenekar tagjait és felszereléseit, amit a rajongók is látthattak odalentről. Később a zenekar és Tate külön repülővel utazott haza, mert az énekes megfenyegette társait, hogy az esetnek még lesz folytatása.

A dobos ugyanígy nehezményezi Tate utóbbi hónapokban elkövetett – és a médiában is nagy port kavart – akcióit, amikor a színpadról szidta egyes Queensryche koncertek általa túl lagymatagnak ítélt közönségét. „Geoff Tate-nek az eredeti Queensryche zenével és a régebbi dalok eljátszásával szembeni ellenkezése azt eredményezte, hogy a zenekari brand is sérült", összegzi a helyzetet Rockenfield. „Folyamatos fenyegetőzése, agresszív akciói hatalmas stresszt jelentettek a zenekar többi tagja és a stáb tagjai számára. A továbbiakban nem engedhettük meg neki, hogy velünk utazzon, ugyanazokban a hotelekben szálljon meg, részt vegyen az interjúkban, és a koncerthelyszíneken a biztonsági személyzetnek kellett felügyelni. Ilyen légkörben nem lehet dolgozni, így nem maradt más lehetőségünk, mint nélküle folytatni tovább."

Az új énekessel, Todd La Torrével kiálló Queensryche első fellépése a július 26-28. között megrendezendő minnesotai Halfway Jam fesztivál egyik headlinereként lesz.

Michael Wilton témába vágó nyilatkozatát itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
+2 #9 Draveczki-Ury Ádám 2012-07-12 08:51
Ez világos, de ezzel együtt korábban is kitehették volna Tate-et, amikor még nem volt a béka segge alatt a renoméjuk minden szempontból, akkor garantáltan jobb esélyeik lennének most, mint így.
Idézet
 
 
+3 #8 zm 2012-07-12 01:15
azért tűrtek éveken át, mert kellett a lóvé. mit nem értetek?
Idézet
 
 
+1 #7 QRman 2012-07-11 19:17
Chris kiválásáról amúgy itt egy érdekesebb összefoglaló, érdekes, hogy már itt is megemlíti a nők szerepét...

http://www.anybodylistening.net/breakdownroom/index.php?topic=2.0
Idézet
 
 
+3 #6 Draveczki-Ury Ádám 2012-07-11 16:34
Igen, valahol abszolút nem kerek a történet. Tate biztos nehéz eset, nyilván az asszony is csak súlyosbította a helyzetet, de ha tényleg ennyire elviselhetetlen volt minden, akkor hogyan voltak képesek egy évtizeden át tűrni? Másrészt miért engedtek neki például a zenei kérdésekben, ha tényleg annyi ötletük volt, amiket Geoff lesöpört az asztalról?

Szerintem valahol félúton lehet az igazság. És nemcsak Tate-re, a többiekre sem vet jó fényt az ábra.
Idézet
 
 
+5 #5 Joel Simoni 2012-07-11 16:32
Most, hogy Michael Wilton is elmondta véleményét a dolgokról, nem értem, hogy ők 3-an miért nem tették helyre Geoff Tate-t azon az ominózus Sao Paulo-i buli elején. Ha valaki ilyen paraszt módon viselkedik, plusz sértegeti, leköpi, inzultálja a zenésztársait, akikkel lehúzott 30 évet, az megérdemelt volna egy kiadós verést. És miért tűrtek ilyen sokáig?
Idézet
 
 
+4 #4 QRman 2012-07-11 14:43
Akármi is az igazság, most úgy gondolom, hogy Chris Degarmo még idejében dobbantott...ahogy visszaolvasgato k, voltak azért már korábban témák, amik nem kerültek akkor nyilvánosság elé...
Kedvenc bandám, de szégyen, hogy idáig jutottak...
Idézet
 
 
+5 #3 M 2012-07-11 13:30
minden hónapra jut egy szappanopera. amúgy a többiek miért fosnak ennyire tőle, h vissza sem ütöttek, stb?? tate biztos megfélemlítette őket v mi?
Idézet
 
 
+4 #2 degradalt 2012-07-11 11:25
jézusom mi megy itt? itt a háttérben is az van amit megénekelnek? ez a szinpadias f*szkodás. tiszta szégyen. a legnagyobb hogy most nem tudod kinek higgyél, de ez utóbbi elég hihetőnek tűnik. lehúzni a budin az egész kvinszricsit... toljatok tufa tresst! :)
Idézet
 
 
+5 #1 Equinox 2012-07-11 09:16
Siralmas, de el tudom hinni sajnos.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.