Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

RNR Hall Of Fame: Perry ott volt a Journey-vel, Krusennel játszott a Pearl Jam

Harminc év után ismét egy színpadra állt a Journey tagjaival Steve Perry, ám az énekes végül nem játszott közösen egykori zenésztársaival, a Pearl Jam viszont egy dal erejéig ismét együtt zenélt ősdobosával, Dave Krusennel. A Rock And Roll Hall Of Fame idei gáláját New Yorkban tartották helyi idő szerint pénteken este.

0408journey

Valóban elment a Rock And Roll Hall Of Fame 2017-es beiktatási gálájára Steve Perry, a Journey klasszikus felállásának énekese, és beszédet is mondott a színpadon, de végül nem zenélt a csapattal a rendezvényen. Minden idők egyik legsikeresebb amerikai rockcsapata így a jelenlegi felállásban játszott a gálán három dalt, a Lightsot, a Separate Wayst és a Don’t Stop Believin’-t, vagyis Arnel Pineda állt a fronton a legnépszerűbb időszak hangszeresei, Neal Schon gitáros, Jonathan Cain billentyűs, Ross Valory basszer és Steve Smith dobos mellett. Szintén bekerült a Hall Of Fame-be a korai időszak meghatározó billentyűs/énekese, Gregg Rolie, illetve a kezdeti időszak dobosa, Aynsley Dunbar is. Pinedát ugyanakkor a szervezők nem iktatták be a dicsőségcsarnokba. Ezt korábban maga a zenekar is kifogásolta, és rövid beszédében maga Perry is méltató szavakkal emlékezett meg Arnel munkásságáról. „Muszáj megéljeneznem az embert, aki minden este kiénekli a szívét: Arnel Pinedát”, mondta Steve, és a két frontember a színfalak mögött kedélyesen el is csevegett.

0408pja

Szintén bekerült a dicsőségcsarnokba a Pearl Jam, akik ugyanakkor ismét együtt játszottak a gálán egy régi zenésztárssal, a Ten lemezt feldoboló, a jelenlegi felállás – azaz Eddie Vedder énekes, Stone Gossard és Mike McCready gitárosok, Jeff Ament basszer és Matt Cameron dobos – mellett egyedüliként beiktatott Dave Krusennel. Krusen az Alive-ban dobolt a csapattal, a Pearl Jam emellett a Given To Fly-t és a Better Mant szedte elő a programban. Fellépésük azonban össznépi örömünneplésbe torkollott Neil Young Rockin’ In The Free Worldjével, amelyre a Journey tagjai is csatlakoztak hozzájuk.

Az idei év további beiktatottjai a Yes, az Electric Light Orchestra, Joan Baez, Tupac Shakur és Nile Rodgers voltak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.