Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ritkaságokkal emlékezhetünk a KISS húsz éve halott dobosára

1991. november 24-én, azaz Freddie Mercuryval egy napon a rockvilág még egy hősét veszítette el: Eric Carr, a KISS '80-as évek-beli dobosa is ekkor hunyt el, miután legyőzte a rák. A közelgő húszéves évforduló alkalmából egy eddig kiadatlan felvételekkel teli gyűjteményes album jelenik meg tőle Unfinished Business címmel.

Eric Carr – eredeti nevén Paul Caravello – harminc évesen, 1980-ban csatlakozott a KISS-hez, miután Peter Criss otthagyta a fedélzetet, és a banda hűséges, elkötelezett tagja maradt egészen 1991-ig, amikor is a rák egy különösen ritka és szélsőségesen agresszív változatát, a szív daganatos megbetegedését diagnosztizálták nála. A kór alig néhány hónap alatt elvitte a dobost, akinek halálhíre némileg elsikkadt a médiában, hiszen ugyanazon a napon hunyt el, mint Freddie Mercury. A KISS rajongók ugyanakkor a mai napig megőrizték emlékét, hiszen játéka olyan klasszikus albumokon volt hallható, mint a Creatures Of The Night, a Lick It Up vagy a Crazy Nights.

Eric halálának huszadik évfordulója alkalmából november 8-án Unfinished Business címmel speciális válogatás jelenik meg a dobos eddig kiadatlan vagy ritka felvételeiből, amelynek kiadója és szellemi ötletgazdája a zenész nővére, Loretta Caravello. Az albumra tizenhét dal kerül majd, köztük például olyan különlegességek, mint a KISS Shandijének Carr-féle szólóverziója, a Hot In The Shade lemez Little Caesar dalának alternatív verziója No One's Messin' With You címmel, illetve a Dial L For Love című téma, amelyet Carr eredetileg a Crazy Nights lemezre írt, ám annak végső változatára végül nem fért fel. A dalokban olyan vendégek játéka vagy hangja hallható, mint az egykori KISS-es kolléga, Bruce Kulick, Ted Poley (Danger Danger), A.J. Pero (Twisted Sister) vagy Kee Marcello (Europe).

November 24-én, Carr halálának huszadik évfordulóján a Klasszikushock rovatban mi is megemlékezünk majd a dobosról a KISS vele készült legsikeresebb albumán, a Crazy Nightson keresztül.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.