Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ripper Owens is énekel egyet Daczi Zsolt dalai közül

Még ősszel megjelenik a Tirana Rockers Sex Dealer című lemezének friss kiadása, és végre kialakulni látszik a néhai Daczi Zsolt egykori zenekarának stabil felállása is. Érdekesség, hogy az albumon Tim „Ripper" Owens is énekel majd egy dalt.

Hosszas anomáliák után végre rendeződtek a sorok a Tirana Rockers zenekarban, ahol immár végleges az új felállás. A rengeteg demóhallgatás, videónézés, közös zenélés után végül olyan zenészek kerültek be a bandába, akiket meg sem kellett hallgatni. A gitáros Pókember korábban évekig zenélt Ratkai Miklós dobossal, azaz Retekkel az Akelában, majd az AC/BC-ben, a szólógitáros Tóth Karesz pedig egyenesen Daczi mester egyik kedvenc tanítványa volt. Karesznek mindig is Bende volt a legnagyobb példaképe és az ő zenéjén tanult meg gitározni. A basszusgitáros a nemzetközileg is igen jól jegyzett Iron Maidnemből ismert Boros Béla lett.

„Nagyon sok zenészt hallgattunk, személyesen, felvételeken, hónapokat töltöttünk ezzel, alapos munkát kellett végeznünk, mert nagyon nem volt mindegy, milyen zenészek, milyen emberek kerülnek a csapatba", mondja a történtekről Retek. „Pókmen szereplése már régóta érlelődött a fejemben, vele mindig is szerettem zenélni. Bélával az Iron Maidnemben kezdtem a közös muzsikálást, és a mai napig dolgozunk együtt ilyen-olyan projektekben. Nem kellett neki kétszer mondani, hogy jöjjön, pláne hogy annak idején a Tequila Sunrise-ban is hasonló rockot nyomtak, Karesznek meg mindamellett hogy remek gitáros, túl sok jó ajánlólevele van ehhez az egészhez!" Retek szerint mindenki azt hisz, amit akar, de még véletlenül sem volt koncepció, hogy az Akela két gitárosa játsszon itt is. „De véletlenek sincsenek... Nem titok, hogy rengeteg nem kívánt probléma merült fel az elmúlt bő másfél évben, amikről természetesen nem akarok beszélni, azokat el kell felejteni, miután tanultunk belőlük! Mi már csak a jövővel, a zenekari munkával és a zenéléssel akarunk és fogunk foglalkozni. Olyannyira, hogy már el is kezdtünk dolgozni az új dalötleteken!"

A Sex Dealer című, eredetileg 1993-ban, magánkiadásban kiadott album új változata valamikor még ősszel a boltokba kerül. A lemez érdekessége, hogy azon – a csapat korábbi basszerének, Bártfay Lászlónak köszönhetően – Tim „Ripper" Owens is felénekelt egy Daczi-szerzeményt. „Őszintén reméljük, hogy a szép emlékű Bende nagyságához méltó lemezt sikerült csinálnunk, amire mi sem nagyobb garancia, mint a lemezre írt dalai. Nagyon várjuk már a megjelenést, épp itt az ideje!"

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.