Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Richie Faulkner: „Nagy cipőket kell kitöltenem”

Elégedett új állásával a Judas Priest frissen érkezett gitárosa, a tavasszal kilépett K.K. Downing helyére érkezett Richie Faulkner. A fiatal muzsikusnak saját bevallása szerint egyáltalán nem okozott gondot megtanulni a dalokat, bár pontosan tudja, mekkora árnyékban kell játszania.

Richie Faulkner úgy vallott zenei gyökereiről a Baconmusicnek, hogy klasszikus rockon nőtt fel. „Zeppelin, Hendrix, ilyesmik... Szerintem Hendrix K.K. játékát is erősen inspirálta, szóval ebből a szempontból hasonlítunk. Hogy milyen érzés a Judas Priest részének lenni? Mindenki elképzelheti: meglehetősen szürreális... A banda és az egész nagy generáció rajongójaként annyit mondhatok: meglehetősen nagy cipőket kell kitöltenem, és tudom, mi a dolgom. Ken olyan hosszú időt töltött el a zenekarban, amiből semmit sem akarok elvenni, de zenészként, gitárosként, rajongóként egyaránt rendkívül izgalmasnak találom a lehetőséget."

A 32 éves Faulkner szerint nem okozott neki problémákat megtanulni a dalokat. „Egy részüket eleve ismertem, másrészt ezen a típusú zenén nőttem fel. Azokba a nótákba is könnyen bele tudtam kapni, amiket nem tudtam eljátszani előtte. Nagyjából a Painkiller korszakban lettem Judas Priest rajongó, onnan ástam vissza a régi dolgaikig, és utána az évek során rengeteg feldolgozásbandában játszottam a dalaikat. Még ma is találok új kedvenceket a Priest katalógusban, de különböző okokból kifolyólag a Turbo, a Stained Class és a Painkiller a kedvenc lemezeim tőlük. Játszani pedig a Painkillert a legjobb, mert hihetetlen érzés ritmusgitárosi szemszögből megközelíteni a dalt, megágyazni egy olyan zenésznek, mint Glenn Tipton, és összerázódni egy olyan dobossal, mint Scott Travis."

A Judas Priest augusztus 11-én a Szigeten koncertezik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.