Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Rengeteg ’80-as évek-beli banda turnézik manapság is, mi eddig kimaradtunk ebből”

0427autographNem egyedül a Britny Fox dolgozik új nagylemezen a ’80-as évek hajmetalosai közül: újjáéledt a dél-kaliforniai Autograph is, akik Európában sosem számítottak igazán ismertnek, a tengerentúlon azonban elég jól futott a szekerük annak idején. A visszatérő nagylemez még idén megjelenhet, némi új zene máris hallható tőlük.

Új felállásban fut neki ismét az Autograph, a ’80-as évek egyik sikeres hajmetal-csapata, akik olyan, többszázezres példányszámban elkelt albumokat készítettek annak idején, mint az 1984-es Sign In Please, az 1985-ös That’s The Stuff és az 1987-es Loud And Clear. A banda még a műfaj fénykorában, 1989-ben szüntette be tevékenységét, de egészen 2011-ig ellenálltak a nyomásnak, amely újjáalakulást sürgetett. Az utóbbi években azonban ismét összejöttek: az alapemberek közül ma is itt van Steve Lynch szólógitáros és Randy Rand basszer, akik egy új frontemberrel, Simon Danielsszel, illetve Marc Wieland dobossal folytatják karrierjüket. Mint látható, a bandából hiányzik az annak idején nekik elsősorban fazont adó Steve Plunkett énekes/gitáros, aki nem akarta otthagyni jól menő vállalkozását az Autograph kedvéért, de ő is áldását adta a folytatásra.

„Rengeteg ’80-as évek-beli banda turnézik manapság is, és remekül érzik magukat közben. Mi azon kevesek közé tartozunk, akik eddig kimaradtak ebből, de hiányoztak a rajongóink, így elsősorban miattuk tértünk most vissza”, mondja Lynch. „Simon arra született, hogy az Autograph frontembere legyen, ehhez kétség sem férhet. Erőteljes, bluesos hangja van, és masszív ritmusgitáros is egyben. Új energiát pumpált a zenekarba, és azonnal meggyőzött bennünket a képességeiről. Már az első próba után is euforikus érzésünk volt. Ezeket a dalokat huszonöt éve nem játszottuk, és leírhatatlan volt ismét előszedni őket. Nagyszerű ismét a barátaimmal zenélni!” Viszont senki se várjon puszta múltidézést a készülő új lemeztől, mert a mai Autograph más lesz, mint a régi. „Sokkal súlyosabbak vagyunk, mint annak idején. Nem használunk billentyűket, és lejjebb is hangoltunk, hogy teltebb legyen a megszólalás. És ettől minden erőteljesebbnek tűnik. Viszont a melodikus vokálok és a fogós dallamok megmaradtak.”

Az Autograph You Are Us, We Are You címmel hozta ki első új témáját pár héttel ezelőtt az Amazonon, a héten pedig a második friss darab, az I Lost My Mind In America is megérkezik.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#4 ddrum77 2015-04-27 17:42
Idézet - frontiers:
hát a Turn Up the Radio a mai napig nagyon-nagy kedvenc nóta, kimondottan imádom a hangulatát és nagyon hiányzik ez az íz a mai zenéből! Én várom őket!

Letöltöttem az egyik albumukat, elég hasonló hangulatú az össze szám, de tudtak jó számokat írni... A dob meg egyszerű, mint a faék =D
Idézet
 
 
+1 #3 Martin 2015-04-27 17:02
Van valaki aki hozzám hasonlóan a GTA Vice-City játékból ismerte meg őket a "Turn Up The Radio" révén? :D
Idézet
 
 
+2 #2 frontiers 2015-04-27 15:58
hát a Turn Up the Radio a mai napig nagyon-nagy kedvenc nóta, kimondottan imádom a hangulatát és nagyon hiányzik ez az íz a mai zenéből! Én várom őket!
Idézet
 
 
+1 #1 ddrum77 2015-04-27 11:54
Erre a dobhangzásra valaki áldását adta?
Hihetetlen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.