Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Remélem, év végére készen leszünk a dalokkal”

0426stratOktóber 28-án, Tarja Turunen társaságában ismét Budapesten koncertezik a Stratovarius. A finnek új albuma csak jövőre jelenik meg, de egy időkitöltő EP-vel azért jelentkeznek a turnéra, amelyről most egy különlegességet mutattak be.

Speciális minialbummal jelentkezik az ősz folyamán a Stratovarius, amely Enigma: Intermission II címmel jelenik meg szeptember 28-án. Az EP-n három vadonatúj dal mellett ritka bónuszok, extra darabok, illetve négy régebbi szerzemény akusztikus, illetve nagyzenekari hangszerelésű változata kap helyet. Az Oblivion című új dal már ismert, most az Unbreakable nagyzenekari változata is meghallgatható a minialbumról.

stratovarius_cA dallista az alábbi lesz:

01. Enigma (új dal)
02. Hunter
03. Hallowed
04. Burn Me Down (új dal)
05. Last Shore
06. Kill It With Fire
07. Oblivion (új dal)
08. Second Sight
09. Fireborn
10. Giants
11. Castaway
12. Old Man And The Sea
13. Fantasy (nagyzenekari változat)
14. Shine In The Dark (nagyzenekari változat)
15. Unbreakable (nagyzenekari változat)
16. Winter Skies (nagyzenekari változat)

„Még a turné előtt megkezdjük a dalszerzést”, mondta a további tervekről Timo Kotipelto énekes a Kaaos TV-nek. „Igazából pár dalunk már van az EP-re kerülőkön túl is, meg további ötletekkel is rendelkezünk. Matiasszal pár héten belül megkezdjük a munkát, sőt, lehet, hogy a hotelszobájában ő már most is dolgozik a nótákon, nem tudom. Remélem, év végére készen leszünk a dalokkal, de még nem tudom, hogy idén vagy csak jövő év elején kezhetjük-e meg a felvételeket. Ez még nyitott kérdés. De a lemeznek mindenképpen meg kell jelennie jövőre. A stúdiómunkálatok három-négy hónapot vesznek igénybe, és ha szerencsések leszünk, már nyárra kijöhetne egy dal, utána következnek a fesztiválok, és remélhetőleg jövő őszre a teljes nagylemez is. Legalábbis ez a terv. De sokat kell dolgozni vele. Minél több albumod van, annál nehezebb csinálni még egy újat: bonyolultabb, és több időbe telik.”

A Stratovarius legutóbbi lemeze Eternal címmel jelent meg 2015-ben. A Tarjával közös turné hazai állomása október 28-án lesz a Barba Negrában, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.