Shock!

december 13.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rákmentes Rikki Rockett

0714rikkiÚgy fest, legyőzte a rákot Rikki Rockett, akinél tavaly diagnosztizáltak daganatos megbetegedést az orvosok. A Poison 54 éves dobosánál a hagyományosnak tekinthető kemoterápiás- és sugárkezeléseket követően egy kísérleti immunterápia hozta meg az eredményeket.

Az Instagramon tett közzé orvosával egy fotót Rikki Rockett, a Poison dobosa, hozzátéve, hogy a doktornak köszönhetően rákmentesnek tekinthető. A zenésznél tavaly nyáron diagnosztizáltak szájrákot, és végül egy kísérleti jellegű terápia hozta meg a kívánt eredményt: noha átesett egy sor egyéb kezelésen is, a betegség kezdett visszatérni.

„Egyszerűen nem éreztem magam jól", mondta a kezelésről Rikki a The San Diego Union-Tribute-nak. „A helyzetnek javulnia kellett volna, nem rosszabbodnia: könnyebben kellett volna ennem, nyelnem. Mi a pokol folyik itt? Ezután mentem el a UC San Diego Moores Rákközpontba, ahol egy kísérleti jellegű immunterápián estem át. Ezt követően szívódott fel teljesen a tumor. Mindenki, aki volt már rákos, tudja, mennyire rémisztő tud lenni a dolog, és ha egy újfajta kezelésen esel át, az bizony még ijesztőbb. Az immunterápiáról ráadásul a többség szinte egyáltalán nem hallott, az utóbbi időben kezd csak előtérbe kerülni a magazinokban. De még így sem volt annyira sok információm, mielőtt meghoztam róla a döntésemet, így nagyon ideges voltam. Viszont azon nagyon szerencsés emberek közé tartozom, akik rendkívül jól reagáltak a kezelésre. Innentől fogva az a célom, hogy segítsek másoknak döntést hozni erről a fajta terápiáról, mert itt sokkal kevesebb a mellékhatás, jobban is érzed magad tőle, és úgy szabadulhatsz meg a ráktól, hogy közben sok esetben egyáltalán nem kell durván invazív beavatkozásokat végezni."

Akárcsak Bruce Dickinson vagy Michael Douglas esetében, Rockettnél is HPV-vírusfertőzés okozta a rákot, amely a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag orális szex útján terjed, hanem számos egyéb módon is, és a Rikki korosztályába tartozó férfiak különösen veszélyeztetettnek számítanak. Persze végleges gyógyulásról nála is csak pár év rákmentes állapot esetén lehet beszélni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.