Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szájrákkal harcol Rikki Rockett

1216rikkiKilenc kemoterápiás kezelésen és hét hétnyi sugarazáson esett már át Rikki Rockett, a Poison dobosa. Az 54 éves zenésznél a nyáron diagnosztizáltak szájrákot az orvosok, kezelései egyelőre befejeződtek, és februárban derül majd ki, sikeres volt-e a terápia.

„Júniusban rosszul lettem, szörnyű torokfájás tört rám, ami után megvizsgáltak, voltam biopszián is, de eleinte semmi sem derült ki", mondta Rockett Eddie Trunk rádióműsorában. „Végül aztán az egyik orvos közölte: úgy gondolja, szájrákom van. Egy tumort találtak a nyelvem hátsó részén. Egészen hasonló az eset ahhoz, ami Bruce Dickinsonnak, Michael Douglasnek és talán Tom Hamiltonnak is volt, bár az ő esetét nem ismerem annyira. És két szomszédos nyirokcsomóra is átterjedt a betegség, ami ezekben az esetekben tipikusnak tekinthető, sőt, kilencven százalékban ezekből derül ki, hogy az ember megbetegedett. A doki la szemembe nézett, és azt mondta: egész életemben baromi jó egészségi állapotban voltam, de pokoli rákot fogtam ki magamnak. Jól kezelhető, jól gyógyítható, de baromi nehéz elűzni, és fájdalmas is lesz."

Rockett első lépésben kemoterápián és sugárkezelésen esett át, később fog kiderülni, hogy szükség van-e sebészeti beavatkozásra is ezek után. A zenészt természetesen elég keményen megviselte a harmincöt sugarazás és a kilenc kemó, mint ahogy az is, hogy a kezelések miatt időlegesen fel kellett hagynia szenvedélyével, a jiu-jitsuval is, de igyekszik pozitívan állni a dologhoz, és szándékosan nem jött elő korábban a betegségével, ugyanis nem akarta, hogy az amerikai bulvárlapok ezen csámcsogjanak. A mostani állás szerint szervezete elég jól reagált a kezelésekre, és februárban válik el, milyen további kilátásai vannak: egyelőre nincsenek negatív jelek, a prognózisok jók.

Akárcsak Dickinson vagy Douglas esetében, Rockettnél is HPV-vírusfertőzés okozta a rákot, amely a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag orális szex útján terjed, hanem számos egyéb módon is, és a Rikki korosztályába tartozó férfiak különösen veszélyeztetettnek számítanak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.