Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: súlyos lesz az új album

Nagyban demózza az új dalokat a megújult Queensryche, pontosabban annak az eredeti felállás hangszereseit és Todd La Torre énekest tömörítő változata. A frontember közlése szerint olyan súlyos anyagon dolgoznak, amilyen már évek óta nem jött ki a banda neve alatt.

„Imádom az új dalokat", írta La Torre, aki éppen az énektémákat rögzíti néhány friss Queensryche demóhoz. „Frissek, cseppet sem idejétmúltak, és súlyosabbak, mint bármi, amit a banda évek óta kiadott!" Todd korábban azt nyilatkozta: megpróbálnak valami súlyossal előrukkolni, amiben azonban benne rejlik majd a Queensryche hangzásvilága is a nagyon dallamos gitárrészekkel. „Az éneket tekintve kivételes helyzetben vagyok, mert ugyan sokan szeretnek azzal dobálózni, hogy csak egy klónról van szó, de ezek azok az arcok, akiknek semmivel sem lehet a kedvükre tenni. A stílusom valóban olyan, mint Geoff Tate-é, Bruce Dickinsoné és Rob Halfordé, de a sikolyaim reszelősebbek, koszosabbak, akárcsak Halfordnál, Dickinsonnal és Tate-tel inkább a vibratóm rokon. Nem tagadhatom le a hatásaimat, de közben szerintem súlyosabban énekelek, mint Geoff. Súlyosabb, reszelősebb, thrashesebb stílusban. Tate énekteljesítményéről csakis jókat tudok mondani. Személyesen nem ismerem, szóval erről nem tudok nyilatkozni."

„Mindannyiunknak vannak merevlemezei teli anyagokkal, amiket ilyen-olyan okok miatt sosem használtunk fel", nyilatkozta nemrég az új Queensryche anyagról Michael Wilton gitáros. „Most ezeket a dalokat közösen akarjuk megírni: összegyűlni egy szobában, és mindenki legjobb képességeit kihasználva rányomni a zenekari bélyeget, mielőtt felvesszük őket. Ehhez együtt kell zenélni. Vissza akarunk térni ahhoz a munkamódszerhez, amikor annak idején Scotték pincéjében próbáltunk, mert így jön elő az igazi varázslat." A dalszerzés a banda szerint abszolút csapatmunkában zajlik, vagyis Todd La Torre és Parker Lundgren gitáros is részt vesznek benne. „Megpróbálunk visszatérni a gyökereinkhez, dalokat írni és előszedni témákat a múltunkból, hogy megnézzük, mi az, ami mindannyiunknak egyformán izgalmas, és aztán azt csinálni. Ebben az a jó, hogy Todd is segít a dologban, mert őt is izgatja ez az irány, és szereti is csinálni", fogalmazott Michael.

Kapcsolódó hír, hogy a bandából kirúgott Geoff Tate második szólólemeze, a Kings & Thieves november 6-án jelenik meg az InsideOutnál, és ő is rockos hangzású albumot ígér. És persze az általa összerakott másik Queensryche felállása is elég metalos...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.