Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Queensryche: csak januárban döntenek a névhasználatról

0903trirycheAz előre betervezett novemberi döntés helyett csak januárban dönt a bíróság arról, hogy a zenekar három alapító hangszeresét illeti-e a Queensryche neve, vagy pedig a tavaly kirúgott énekest, Geoff Tate-et. A Michael Wiltont, Scott Rockenfieldet, Eddie Jacksont, Parker Lundgrent, illetve Todd La Torre énekest tömörítő csapat októberben Budapesten koncertezik.

Geoff Tate és felesége/menedzsere, Susan Tate augusztus 9-én beterjesztett kérelme alapján elhalasztotta az illetékes bíróság az eredetileg november 18-ára kitűzött tárgyalást a Queensryche név használati jogait illetően. A kérelem indoka az volt, hogy hosszabb felkészülési időre van szükségük a tárgyalásra, illetve megítélésük szerint a tanúk vallomásai, nyilatkozatai sem szerezhetők be megfelelő módon, teljes alapossággal. Michael Wiltonék néhány nappal később kifogást nyújtottak be a kérelem ellen, mondván, hogy azt semmi sem indokolja, illetve ami esetleg igen, arról kizárólag Tate-ék tehetnek, a bíróság azonban helyt adott az énekes indítványának. Mindez azt jelenti, hogy csak egy jövő január 27-én kezdődő tárgyalássorozaton dőlhet el, melyik felet illeti a patinás név használati joga.

A hangszeres szekció aligha örül a döntésnek, hiszen mostani ellenkérelmükben is hangsúlyozták: megítélésük szerint a jelenlegi helyzet a végeredménytől függetlenül is súlyosan rontja a Queensryche hitelét, és nem méltó a zenekar örökségéhez sem. Külön nehezményezik azt is, hogy Tate a saját Queensryche-jával direkt és célirányosan a Todd La Torre-féle zenekar alá ígér a szervezőknél: miközben utóbbi koncertenként átlagosan 20 ezer dollárért lépett fel élőben az Egyesült Államokban az elmúlt időszakban, addig az énekes már akár ezen összeg feléért is elmegy játszani, miközben „alacsonyabb minőségű” produkciót nyújt élőben.

A közönség egyébként a jogi és üzleti machinációktól függetlenül is igen egyértelműen döntött a kérdésben, hiszen a Todd fémjelezte formáció Queensryche címen kiadott lemezéből mindössze egy hónap alatt több fogyott, mint az utolsó Tate-féle lemezből, a 2011-es Dedicated To Chaosból a megjelenése óta. Eközben a Tate bandája által kihozott Frequency Unknown a listákon is gyengén kezdett, mára pedig gyakorlatilag meg is szűnt fogyni a boltokból, miközben Wiltonék albumát továbbra is viszik.

Akármi is történik, a Wiltonék által vitt Queensryche október 23-án Budapesten koncertezik. Todd-dal készült aktuális interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.