Shock!

február 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Peter Gabriel újraértelmezte önmagát

A Genesis egykori énekese kilencedik szólóalbumát jelentette meg októberben. A tavalyi Scratch My Back című lemez zenei vonalát követve készültek a New Blood dalai, de az előzménnyel ellentétben, ahol más előadók dalai kerültek feldolgozásra, a mostani anyagon a korábbi korongokról válogatott saját dalok lettek újraértelmezve, nagyzenekari kísérettel, gitár és dob nélkül. Az újjávarázsolt dalokban a lecsupaszított, mégis rendkívül hangsúlyos szövegek is új értelmet nyertek az évek múltával. Az elismert zeneszerző, rendező John Metcalfe közreműködésével Peter és a New Blood Orchestra minden egyes dalnak új mélységet és jelentést adott. A 46 tagú zenekart a neves Ben Foster vezényelte.

Az olyan dalok újragondolása, mint a Digging In The Dirt, a Don't Give Up, a Downside Up, az Intruder, a Mercy Street, a The Rhythm of the Heat és az atmoszférikus San Jacinto egészen biztos, hogy letaglózó hatást fog kiváltani.

Az albumon hallható 12 dal mellett találunk egy különleges bónusz tracket is, a Solsbury Hillt, egy öt perces ambient szerzeményt, amit Peter állandó hangmérnöke, Dickie Chappell rögzített.

A standard verzió mellett megjelent két CD-s kiadáson a dalok instrumentális verzióit is meghallgathatjuk. Az album természetesen digitálisan is elérhető, és ráadásként bakeliten is megjelenik november 7-én.

New Blood tracklisting:

1. Rhythm of the Heat
2. Downside Up (featuring Melanie Gabriel)
3. San Jacinto
4. Intruder
5. Wallflower
6. In Your Eyes
7. Mercy Street
8. Red Rain
9. Darkness
10. Don't Give Up (featuring Ane Brun)
11. Digging in the Dirt
12. The Nest That Sailed the Sky
13. A Quiet Moment
14. Solsbury Hill (bonus track)

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.