Shock!

július 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pearl Jam: még a vártnál is jobban haladnak

A vártnál jobban és gördülékenyebben halad tizedik stúdiólemezének munkálataival a seattle-i Pearl Jam. A Rolling Stone magazin netes kiadása Eddie Vedder énekessel cserélt eszmét a munkálatokról, és a frontember azt nyilatkozta nekik: nem akar előre elkiabálni semmit sem, de a dolgok sínen vannak.

Eddie Vedder május 31-én jelentette meg Ukulele Songs című új szólólemezét, amely eredetileg csak viccnek indult, de később túlnőtt az első elképzeléseken. „Amolyan kihívás, puzzle lett a dologból. Kíváncsi voltam, képes vagyok-e összehozni tizenegy-tizenkét dalt csak egy ukulele segítségével. Olyan ez, mintha csak egy színnel festenél”, magyarázta az énekes, aki júniusban önálló turnéra is indul a sajátos produkcióval.

Az idén fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Pearl Jam nyáron egy fesztivállal emlékezik a dicső múltra, de egy Pearl Jam: Twenty című dokumentumfilm is várható róluk Cameron Crowe rendezésében (annak idején a grunge-jelenséget egy romantikus történetben feldolgozó Facérok mozit is ő csinálta), és egy új könyv is hamarosan megjelenik róluk. Vedder szerint azonban a fentieken túlmenően a Pearl Jam ezúttal sem kíván a múltba révedni. „Az úton kell tartanunk a szemünket. Nosztalgiázni olyan, mint kicsit félreállni és betolni egy szendvicset. Mivel nem akarom életem hátralévő részét a benzinkúton tölteni, vissza kell térnünk a főútra”, magyarázta. Ez akár úgy is lefordítható, hogy hiába várják tőlük sokan a mai napig az első két lemez, az 1991-es Ten és az 1993-as Vs. zenei világát, ezúttal sem fognak visszakanyarodni ahhoz a vonalhoz…

A Pearl Jam legutóbbi albuma, a Backspacer 2009-ben jelent meg.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.