Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pantera: újabb videók a Zakk- és Benante-féle mexikói koncertről

Egyre több videó kerül fel a módosított felállású, első újrakezdő koncertjéről Mexikóból. A zenekar jövőre Budapesten is fellép.

1204anselmo

Folyamatosan kerülnek fel a videók a Pantera visszatérését jelentő első koncertről, amelyet a mexikóvárosi Hell & Heaven Metal Festen rendeztek pénteken, alább ezek közül mutatunk még néhányat. A zenekarban a klasszikus felállás két, még életben lévő tagja, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszer mellett Zakk Wylde, Ozzy Osbourne és a Black Label Society gitárosa játszik a 2004-ben meggyilkolt Dimebag Darrell posztján, míg utóbbi bátyja, a 2018-ban szívelégtelenség következtében elhunyt Vinnie Paul dobos helyét Charlie Benante (Anthrax, S.O.D.) foglalja el.

A következő fellépés december 6-án lesz szintén Mexikóban, a Monterrey Metal Festen. A zenekar május 30-án Budapesten, a Barba Negrában is koncertezik majd. Jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon kaphatók, részletek itt. Nyáron, majd 2024-ben a csapat a Metallica előtt játszik majd Észak-Amerikában.

A Pantera huszonöt éve megjelent Official Live: 101 Proof koncertlemezéről az évforduló és a visszatérés kapcsán itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#52 Etele 2022-12-07 14:09
Budapest már sold out...
Idézet
 
 
#51 The_Sentinel 2022-12-06 15:01
Zakk-nak pedig kb. megvan az Ozzy utáni új munkahelye ezzel a melóval - szerintem lesz még egy-két további nagyobb panterás kanyar, aztán én új zenéket sem zárnék ki tőlük, úgy 2025-től felfelé. Remélhetőleg már tényleg valami más név alatt (a Thin Lizzy ---> Black Stra Riders féle modell itt is működhetne.) A BLS emellé simán beférhetne neki.

A nagy kérdés, hogy vajon Ozzy mellett ki fog pengetni a jövő évi turnén, már ha megvalósul egyáltalán.
Idézet
 
 
#50 The_Sentinel 2022-12-06 14:55
Anselmo-t az utóbbi években kétszer láttam, mindkétszer a Graspopon. 2019-ben az Illegals-szal nyomott egy Pantera haknit, ott nagyon le volt gatyásodva, hangilag és fizikálisan egyaránt. Én éreztem magam kellemetlenül. Idén nyáron ehhez képest a Down-nal már kimondottan jó formát hozott, kellemes meglepetés volt a fickó. A 90-92-es aranykornak már nyilván annyi nála, de ha a nyári önmagát konzerválni tudja, akkor a részéről szerintem alapvetően nem lesz gáz.
Idézet
 
 
#49 queensryche999 2022-12-05 22:49
Idézet - Igor Igorovics:
El kéne fogadni pár embernek, hogy attól, hogy itt dühöngenek, toporzékolnak attól még a turné halad. Semmin nem tudnak ezzel változtatni. Csak magukat őrlik és jó néhány embert felhúznak. Igaz, hogy Vinnie nem akart reunniont, de lett. Nem mindig teljesülnek a kívánságaink. Sem az életben, sem halálunk után. Ettől még nem gyalázták meg Fülöpék a tesók emlékét. Aki azt hiszi, hogy de, annak fogalma sincs arról, hogy mit jelent az, hogy "meggyalázni".


De látod ez az, hogy azon az egy, vagy két élesen fogalmazó hozzászólón kívül én senkit nem látok itt toporzékolni, vagy hisztizni. Persze simán lehet, hogy más fogalmaink vannak bizonyos szavak jelentéséről. Meg lennék lepve, ha a kritizálók anyázva és/vagy klavot csapkodva írnák itt be a hozzászólásaika t a produkciót kritizálva. Ha egy Pantera kritizálással képes bárki bárkit ténylegesen feldühíteni, az inkább szomorú. Változtatni egyébként tényleg nem tudnak, de szerintem nem is akarnak ezen, ők majd nem mennek el a hazai bulira és kész.
Idézet
 
 
#48 Igor Igorovics 2022-12-05 21:40
El kéne fogadni pár embernek, hogy attól, hogy itt dühöngenek, toporzékolnak attól még a turné halad. Semmin nem tudnak ezzel változtatni. Csak magukat őrlik és jó néhány embert felhúznak. Igaz, hogy Vinnie nem akart reunniont, de lett. Nem mindig teljesülnek a kívánságaink. Sem az életben, sem halálunk után. Ettől még nem gyalázták meg Fülöpék a tesók emlékét. Aki azt hiszi, hogy de, annak fogalma sincs arról, hogy mit jelent az, hogy "meggyalázni".
Idézet
 
 
#47 queensryche999 2022-12-05 18:15
Idézet - Ric$:


Tök korrekt ez így szerintem, Richárd. Ismerve a mostani, Pantera név alatt játszó formáció hangszereseinek pályáját engem az lepett volna meg, ha kiállnak úgy, hogy döcögve megy csak a dolog, tehát ilyen szempontból számomra legalábbis nem okozott se negatív, se pozitív meglepetést a végeredmény. Illetve pontosítok; annyiból igen, hogy Phil a felvételek tanúsága szerint mindent beleadott.
Idézet
 
 
#46 queensryche999 2022-12-05 18:02
Végigpörgettem itt az eszmecserét, szerintem többen elbeszélnek-elbeszélünk egymás mellett. (Nyilván nem arra az 1-2 trollra gondolok, mert remélem nem gondolják komolyan.) Nincs ezzel sem baj, bár visszatérően hisztinek titulálva egy kalap alá venni a kritikai észrevételeket azért nem túl elegáns.
Idézet
 
 
#45 Venomádi 2022-12-05 15:04
Én arra lennék kíváncsi, ha ez tényleg gyalázat, akkor miért nem áll ki a szakmából senki véleményt formálni? Azok is dögevők, akiket kilóra megvettek, illetve a helyükben ugyanezt csinálnák, nem? Talán mert teljesen legitim? Vagy esetleg mindenki más ismeri az ipar természetét. A Static-X sztori is így indult. A Led Zep is, ha megcsinálta volna, senki le se szarná, amit előtte nyomtak a sajtóban róla. Hanem akkora teltházat csinálnak, mint a szar. Mint ahogy a Pantera is fog. Én ott leszek, ha tehetem. Az élet megy tovább, lassan pedig ránk húzzák a földet. Ezeket négyen akkor is megnézném, ha nem ezzel a műsorral jönnének. Szóval a nevük nem annyira érdekel.
Idézet
 
 
#44 Ric$ 2022-12-05 14:06
Idézet - Santoro:
Hát komolyan mondom, ez a hiszti ami itt is megy, meg más fórumokon is, tök óvoda, mini csoport. Meghal egy tag és álljon földbe minden zenekar. Hadd ne kezdjük már el sorolni hány ilyen van, de mégis AC/DC, Deep Purple, Slayer, Lynyrd Skynyrd stb

Ez szórakoztató ipar, nincs metal zászlaja meg ilyen hülyeségek, vagy pontosabban van, de az is egy termék, amit a Manowar meg a Sabaton adnak el, és akinek tetszik meg is veszi.

Itt meg van egy termék amire igen nagy kereslet van, hülyék lennének nem megcsinálni, vannak rá közönségvonzó elég jó helyettesek, - mert lássuk be lehet hogy Vörös Attila jobban játssza ezeket a dalokat- de üzleti szempontból nem elég nagy név.

Aki kíváncsi rá megnézi, aki meg nem az nem, az csak köpködjön tovább lengetve a metal zászlaját.

Hát basszus lehet hogy visszaváltom a jegyem a Crue /Leppardról Mick Mars sem lesz itt, Steve Clark meg meghalt :)
.



Ugyan én elég sarkos véleménnyel hullarablásnak tituláltam egy véleményvideómb an a Pantera néven való turnézást, és direkt nem kommentelek, viszont egy picit kiegészíteném a kommentedet, ha már megemlítetted az ultimate kedvenc bandám. (Lynyrd Skynyrd) Az LS a repülőgép baleset után feloszlott. A szerencsétlensé g 10 éves évfordulójára álltak össze, de "Tribute to Lynyrd Skynyrd" néven. (Lásd Wiki: "The Lynyrd Skynyrd Tribute Tour was a tour that was undertaken to pay tribute to the original band members who died in a plane crash in 1977. The tour began in the fall of 1987, in honor of the 10-year anniversary of the plane crash. A number of surviving members reunited for the tour. Original members Gary Rossington, Billy Powell and Leon Wilkeson were joined by Ed King (original member who had left the band in 1975), Artimus Pyle (drummer at the time of the plane crash), Randall Hall and Johnny Van Zant.") Aztán pedig a turné után a rajongók "nyomására" lett belőlük simán LS. És ez így tökéletesen rendben is van.
A Pantera esete más téma, mert Vinnie volt az utolsó bástya, aki tartotta magát ahhoz, amit a zenekar szétesése után (állítólag) elhatároztak Dime-al, hogy nem lesz Pantera. Lett ugye Down II és Damageplan. Belevisz az ember egyfajta ideologizálást, "metal-testvériséget", pátoszt, minden lófaszt. Ismerem magam annyira, hogy sosem fogok kibékülni a névvel, de bevallom, a felvételek megtekintése után megingott a "szilárd" véleményem. Igen, más név kellene, jelezni, hogy ez itt egy más zenekar, más történet, akkor ujjongva örülnék neki. Az Illegals bulit is megnéztem és kurva jó volt annak, ami. Nyilván ez is az lesz, de akkor is kellett volna valami toldalék. Viszont a vita már tényleg kezd rossz irányba menni és felesleges személyeskedése k szintjéra süllyedni. Ennek pedig semmi értelme.
A kommented viszont arra mindenképpen jó volt, hogy ráébresszen egy dologra: Ha nem akkor születtem volna, amikor a Lynyrd Skynyrd összeállt és folytatta, plusz ha lett volna akkor közösségi média, és nyomtam volna ezt az epehányást akkor is, hogy nem kell reunion, ne ezen a néven, könnyen lehet, hogy most nem létezne az ultimate kedvenc lemezem, vagy az ultimate TOP10 lemezlistámról kettő. Ádámmal is beszélgettem privátban pár napja, nagyon igaza volt, ahogy itt a kommentekben is jól leírta a szitut. Viszont a Sepu szerintem továbbra sem jó példa, hiszen nem halt meg senki, nem volt 20 év szünet. A névhasználati kérdéskör felmerülhet, persze, de azért nem ilyen szintem szerintem. De ez már egy másik történet... :D
Idézet
 
 
#43 sbxslade 2022-12-05 12:32
Idézet - hároméves férfi:
Ezzel tényleg erős kisebbségben lehetsz, mert pont azon (is) ment a vérhányás, hogy ÚRISTEN, ZAKK NEM ÚGY JÁTSZOTTA A THIS LOVE SZÓLÓJÁT, MINT DIME!


szegenyek mikor meghalljak, hogy phil nem ugy enekli ki a cemetery gates vegen a sikolyt mint az album verzion, lesznemulass :D
Idézet
 
 
#42 The_Sentinel 2022-12-05 12:10
"Már ha Benanténak nem készül ki szokás szerint megint valamije, és nem kell helyettest keresni a turné harmadánál..."

Majd John Dette megoldja. Ahogy szokta.
Idézet
 
 
#41 Barcs Bence 2022-12-05 11:33
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Mire ideérnek, gyilkos lesz ez a dolog minden szempontból.


Már ha Benanténak nem készül ki szokás szerint megint valamije, és nem kell helyettest keresni a turné harmadánál...
Idézet
 
 
#40 Barcs Bence 2022-12-05 11:23
Idézet - Kovacs Ervin:
De miert csak most jott ell ezeknek a Pantera koncerteknek az ideje? Miert nem csinalta meg Phil ezt mongyuk 10 eve? Ha lehet Pantera Dime es Vinnie nelkul akkor miert nem jottek ossze ezek az alakok Vinnie nelkul meg eletben volt? Ja, hogy Vinnie nem akarta es azt mondta, nincs Dime nelkul Pantera? Szoval, ezek mind szarnak is az egesz multra es a haveruk akaratara. GYALAZAT!


A legelső kommentben ott a lényeg.
Idézet
 
 
#39 hároméves férfi 2022-12-05 10:58
Idézet - sbxslade:
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Egy huszonegy év kihagyás utáni turnén a közönség többsége nem a Good Friends And a Bottle Of Pillst meg a The Underground In Americát, hanem a Walkot, a Cowboyst és társaikat akarja hallani. Ezen a téren én nem számítottam másra.


re pantera, a temerdek klasszikus mellett nekem beleferne par szokatlanabb huzas, de messzebb megyek, az is, ha zack jobban a sajat stilusara venne a gitart, sot el merne terni kicsit az eredetitol(!) es azt mondana a zenekar, hogy "figyu sracok, ez a pantera 2022-ben, eltelt 20 ev es ennyit valtoztunk azota, our way or the highway".


Ezzel tényleg erős kisebbségben lehetsz, mert pont azon (is) ment a vérhányás, hogy ÚRISTEN, ZAKK NEM ÚGY JÁTSZOTTA A THIS LOVE SZÓLÓJÁT, MINT DIME!
Idézet
 
 
#38 Asidotus 2022-12-05 10:42
Önmagában ez a banda, így, teljesen korrekt, jöjjenek, és nyomják a Pantera dalokat, tartsák életben a legendát.
De azért csak oda tehették volna, hogy ez nem Pantera, ez egy valamilyen tribute banda
A Pantera a Darrell-tesók bandája volt, és annak idején ők leállították a bandát. Ahhoz szerintem nem lenne joguk (erkölcsileg nem), hogy letiltsák a dalok játszását (ha itthon is lehet tribute-banda, Anselmo miért ne, Zakk miért ne?)
Annyiból nem ugyanaz a történet, mint a Sepulturánál, hogy ott Cavaleráék maguk léptek ki a bandából, és szó nem volt arról, hogy megálljon a Sepultura.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.