Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Otthagyta a Deftonest Sergio Vega

Távozott a Deftonesból Sergio Vega basszer. A zenész még 2009-ben, az azóta elhunyt Chi Cheng helyére került a csapatba.

0309sergiovega

Tizenhárom év után otthagyta a Deftones sorait Sergio Vega basszusgitáros. A kultikus Quicksand soraiból is ismert zenész 2009-ben került be a csapatba az autóbalesete miatt kómában lévő, majd 2013-ban el is hunyt Chi Cheng posztjára – azonban nem teljes jogú tagként. Vega mostani nyilatkozata szerint társai már akkor megígérték neki, hogy beveszik a bandába, erre azonban sosem került sor, csak a szerződését újították meg mindig kicsit más és más formában.

„A covid sokak számára töréspontot jelentett, én is elkezdtem megkérdőjelezni a helyemet a zenekarban – mondja Sergio. – Szükségem volt valami stabilra, főleg, hogy akkorra felbontották a szerződésemet is. Aztán egy nap felhívtak egy belsős zenekari helyzet miatt, megkérdezték, számíthatnak-e rám. Azonnal át kellett volna repülnöm Los Angelesbe segíteni megoldani a problémát. Azt mondtam, persze, benne vagyok, aztán majd később rendezzük a helyzetemet, de nem tudok visszatérni a régi szerződésemhez. Utána a menedzsmentjeink egyeztettek a témában, ám megint ugyanazt az ajánlatot tetténk elém. Ekkor lett egyértelmű, hogy itt nincs lehetőség előrelépnem, így nemet mondtam. Egyből fel is hívtam őket, hogy kiderüljön, mi csúszott félre kommunikációban, de nem kaptam választ. Pár nappal később pedig már egy e-mail várt az ügyvédjüktől, miszerint az ajánlatot visszavonták, és a legjobbat kívánják nekem. Így tavaly év elején otthagytam a bandát, és azóta a saját bandámmal, a Quicksanddel foglalkoztam, illetve producerként, dalszerzőként dolgoztam más előadókkal és projektekkel.”

Vega ezzel együtt is köszöni az elmúlt éveket a Deftonesnak, és csakis a legjobbakat kívánja nekik a jövőre nézve. Egyelőre nem tudni, ki áll majd a basszer helyére a csapat közelgő koncertjein, de most úgy fest: idén talán már megvalósulhat a többször is eltolt magyar buli is. A koncert június 24-én lesz a Budapest Parkban, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#4 GTJV82 2022-03-11 22:56
Talán ennyi év és a vele készült 4 kiváló album után tényleg nem ezt érdemelte volna.... bát kétségtelen, hogy ez csak az érme egyik oldala, meghallgatnám Chino+Dino+Abe álláspontját is.
Sajnálom, nagyon jó zenész, illett a Deftones-ba.
Idézet
 
 
#3 Draveczki-Ury Ádám 2022-03-10 22:33
Idézet - Retek:
Na megint eltűnt a pontozós rendszer, pedig olyan fasza volt....

Nyugodtan csekkold visszamenőleg akármelyik kritika kommentszekciój át az utóbbi pár hónapra nézve, és meg fogod érteni, miért döntöttünk így. Bár valahol kétségtelenül vicces, hogy valaki erre időt szán ebben a formában, de ennek így nincs sok értelme.
Idézet
 
 
#2 Retek 2022-03-10 22:23
Na megint eltűnt a pontozós rendszer, pedig olyan fasza volt....
Idézet
 
 
#1 nsz 2022-03-10 20:29
Deftones meg a Vega.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.