Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Opeth: több lesz a vészjósló riff, de senki se várjon death metalt

Négy dal már teljesen elkészült az Opeth következő nagylemezéhez, és további három téma is szépen formálódik. Egy friss interjúban Mikael Åkerfeldt énekes/gitáros leszögezte: az anyag mindenképpen súlyosabb lesz az előzőnél.

Mikael Åkerfeldt a svéd Expressen lapnak elmondta: a zenekar erősen kacérkodik azzal a gondolattal, hogy a walesi Rockfield Studiosban rögzíti majd a 2011-es Heritage utódját, ahol annak idején a Queen is rögzítette a Bohemian Rhapsodyt. „A döntést még nem hoztuk meg, de drága album lesz. Rengeteg minden történik a dalokban, és sok vonós hangszerelési megoldás is akad, olyasmik, amik eddig nem voltak nálunk”, magyarázta az énekes/gitáros, aki szerint az album egy kicsit mindenképpen súlyosabb lesz a sok vitát kiváltó előző lemeznél. „Nem death metalosan, hanem hard rockosan, heavy metalosan súlyos. És van rajta egy rakás progresszív elem meg akusztikus gitár, de több a vészjósló hangzású riff.”

A lemez producere maga Mikael lesz. „Imádom, ahogy a Holy Diver szól: azt a bizonyos korai ’80-as évek-beli hangzásképet, amiben még mindig hallani a ’70-es évek megoldásait, de a produkció már súlyosabb. Most azon dolgozom, hogy ehhez hasonló legyen a hangzás: olyan, ami nem retro, de hallatszik, hogy igazi hangszerek szólnak, és súlyosabb a Heritage megszólalásánál.”

Az album megjelenése valamikor 2014 első felében várható.

 

Hozzászólások 

 
#3 asdasd 2013-09-04 12:20
Idézet - carrast:
Aki régóta hallgatja a zenekart annak érvágás egy Heritage.


Ez nem így van, részemről legalábbis biztos, hogy nem. Én szerettem régen az Opeth-et, kb. a Blackwater Parkig, de utána elöntött mindent a kiszámítható unalom. A Heritage viszont nagyon bejött, koncerten is. Váratlanul pozitív meglepetés volt.
Idézet
 
 
+1 #2 Equinox 2013-09-04 06:05
Mikael mondta, hogy koncerten se nagyon fognak, ahhoz képest egy hónapja láttam őket, és volt metal is. Habár én a lazulásaikat is szeretem, Heritage akkortájt csalódás volt, de újkora óta nem hallgattam. Ki tudja. A Damnation viszont zseniális szerintem
Idézet
 
 
+8 #1 carrast 2013-09-03 08:20
Sajnos számomra a Heritage albummal az Opeth mint zenekar - tekintettel a korábbi mesterművekre - véget ért... próbálkoztam de egyszerűen nem ment. Aki régóta hallgatja a zenekart annak érvágás egy Heritage. Gondolom már soha nem fognak visszatérni a hihetetlenül hangulatos, misztikus prog death metaljukhoz amit annyira szerettem...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.