Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

OM: új dal a Replika egykori frontemberével

A hajdani Replika zenekar soraiból ismert Csató Péter énekessel készített új dalt az OM. Az Örökkévégtelen máris meghallgatható.

0902om

2010-ben, Mantra-tagokból alakult meg az OM zenekar. Vijaya Gauranga das gitáros és Rajahamsa das dobos Kanyó Pétert (City of the Moon) vették be az énekes/basszusgitárosi posztra, Csató Péter most viszont a teljes friss dalban hallható, igazi megszokott Replika-hangulatú számmá alakítva azt. „Ahogy kezdett kialakulni a szám, rögtön a régi barátomra, Csató Péterre gondoltam, aki már húsz éve, az első Mantra-lemezen is vendégeskedett", mondja Vijaya Gauranga das. „Akkor csak egy rövid részen (Megtöröm hanggal a csendet) hozta a jellegzetes hangját, most övé lett a teljes szám. A terv úgy volt, hogy a refrént majd Peti énekli, de mankónak felénekelte Csató, és ahogy visszahallgattam teljesen egész volt így. Nagyon jól visszaadja a hangja a szám változó hangulatait, a refrén pedig teljesen Replika lett szerintem. Hamarosan jönnek a következő dalok!"

2016 januárjában végleg elbúcsúzott a Replika zenekar, Csató Péter énekes azóta teljesen más jellegű, Krisna-tudatú, önálló zenei felvételeit saját YouTube csatornáján osztotta meg, ahol rengeteg más tartalommal (életmód, filozófia, főzés-táplálkozás, kertészkedés stb.) is foglalkozik. „Vijaya Gauranga felhívott telefonon, és elmesélte, hogy csinál néhány új dalt, és megkérdezte, hogy nincs-e kedvem ebben valamilyen módon részt venni", mondja. „Én pedig kapva kaptam az alkalmon, mert az az igazság, hogy régóta gondolkodtam már ilyesmiben több régi barátommal kapcsolatban, akikkel korábban együtt zenéltünk, és eszembe jutott már többször, hogy jó lenne felfrissíteni ezeket a kapcsolatokat. Bennem ezek hatalmas nyomot hagytak, az élet azonban másfelé sodort, el a Mantrás társaságtól is. Nekem az lett a feladatom, hogy vezessek egy krisnás gyülekezetet, illetve egy éttermet, ami a mai napig is tart. Én ebben most megláttam a lehetőséget, hogy újra együtt zenélhessünk, ez volt számomra a fő oka, ami miatt rögtön igent mondtam rá."

 

Hozzászólások 

 
#1 nsz 2020-09-02 23:06
Állat (is)!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.