Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Október 12-én végre Budapesten koncertezik a Fu Manchu

0307fumanchuA kaliforniai stoner-színtér egyik alapzenekara, a Fu Manchu immár huszonöt éve zenél, és nagyszabású turnéval ünneplik a jubileumot. Extrahosszú koncertjeiken természetesen eljátsszák legsúlyosabb számaikat is, illetve az évforduló alkalmából újra kiadott King Of The Road lemez teljes anyagát, elejétől végig. És végre hozzánk is eljutnak.

A kaliforniai stoner alapzenekara, a Fu Manchu immár huszonöt éve tolja a sivatagi rock ördögszekerét. És bár a zenekar rengeteg tagcserén esett át, különösen az első évtizedben, a Fu Manchu tizenegy lemezen át ugyanazt az emblematikus hangzást hozta. Súlyos riffek, zuhogó dobok, ugyanakkor mégis van benne valami a kaliforniai napfényből, szörfrockból, laza rock’n’rollból.Minderről nyilván a mára megmaradt egyetlen alapító tag, a ’70-es évekbe teljesen beleszerelmesedett, autómániás Scott Hill tehet - talán nincs még egy banda, ami ennyit énekelt volna tuningolt verdákról, végtelen utakról és a vezetésről mint életérzésről.

Bár az elején a lemezeit elképesztő tempóban megjelentető Fu Manchu az utóbbi időben mintha visszaváltott volna hármasba (a tavalyi Gigantoidra öt évet kellett várni), a zenekar egyáltalán nem pihent. Túl a rengeteg mellékprojekten, a negyedszázados évforduló közledtével elkezdte újrakeverve újra kiadni a régebbi lemezeket. Most a sokak által kulcslemeznek tartott King Of The Road van soron. A jubileumi turné alkalmából ismét megjelenik az album. A Fu Manchu a turné során, így az A38 Hajón is extrahosszú, előzenekar nélküli koncerteket ad majd október 12-én, amelynek első részében az életmű legjobbjait játssza, a második részben pedig előadja a teljes King Of The Road albumot.

A jegyek elővételben 3900 forintba, a helyszínen 4500 forintba kerülnek, további részletek itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Dan 2015-04-24 14:11
Ez a legjobb lemezük, ez baromi jó koncert lesz! shock made my day :)))))
Idézet
 
 
+4 #1 BSND 2015-04-24 13:46
Ez elég fasza hír és a jegy se drága.

Én akkor láttam őket élőben, amikor az Action Is Go-t játszották elejétől a végéig, akkor úgy volt, hogy elnyomták a lemezt, aztán még 2-3 alapvető számot ráadásban, szóval átlag hosszúságú volt a buli.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.