Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Okosabb, bölcsebb, de hamisítatlan Warrant album érkezik

Nagyjából befejezte a munkálatokat hetedik stúdióalbumán a hollywoodi Warrant, most már csak a keverés van hátra egy-két dal esetében. A veterán Sunset Strip (egykori) hajbanda a tervek szerint májusban jelenteti meg az új anyagot a Frontiersnél. Cím egyelőre még nincs, a producer Keith Olsen volt, aki korábban Ozzyval, a Whitesnake-kel és a Scorpionsszal is dolgozott.

A Warrant legutoljára 2006-ban jelentkezett albummal. Az akkori Born Again lemezen a Black N' Blue frontember Jamie St. James énekelt az eredeti torok Jani Lane helyett, most azonban ismét új arc markolja a mikrofont Robert Mason személyében, akit leginkább a Lynch Mobból lehet ismerni. A hangszeresek ugyanakkor - akárcsak legutóbb - megint egytől egyig a klasszikus felállás muzsikusai, vagyis Erik Turner és Joey Allen gitároznak, Jerry Dixon basszusgitározik és Steven Sweet dobol.

Az előzetes nyilatkozatok eddig kevés konkrétumot árultak el az új dalokról, a zenészek egyelőre megelégedtek a szokásos szövegekkel arról, hogy ez lesz a Warrant valaha készült legerősebb albuma. Egyedül Robert Mason volt az, aki meg mert kockáztatni némi érdemi közlendőt is az anyagról egy interjúban. „Az új dalok nem pont úgy szólnak, mint a régiek, mert mindannyian öregebbek és bölcsebbek vagyunk, meg talán kicsit józanabbak is, a szellemiség azonban ugyanaz. Kiveheted a kölyköt a városból, de a várost nem veheted ki a kölyökből", mondta az énekes.

A Warrantről sokaknak a mai napig az jut először eszébe, hogy első albumuk, az 1988-as Dirty Rotten Filthy Stinking Rich bizonyos gitárrészeit session muzsikusok játszották fel a stúdióban a tagok helyett, ettől azonban a csapat még simán többmillió lemezt adott el a dekadencia évtizedének végén a debütből és az 1990-es Cherry Pie-ból. A grunge később őket is padlóra küldte, de becsületükre legyen mondva, hogy még a folyamatos tagcserék ellenére sem oszlottak fel soha, igaz, a Born Againt megelőzően majdnem tíz éven keresztül nem jelentettek meg új dalokat.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.