Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nyár elején jön ki Ace Frehley új lemeze

0722aceSpace Invader címmel jelenik meg június 23-án Ace Frehley új szólóalbuma az eOne Music gondozásában. A KISS eredeti gitárosának friss anyaga kilenc-tíz saját dalt és egy feldolgozást rejt majd.

Ace Frehleyről leginkább annak kapcsán lehetett hallani az utóbbi hetekben, hogy az előzetes pletykákkal ellentétben mégsem játszik majd a KISS beiktatásán a Rock And Roll Hall Of Fame-be. A gitáros eközben azért persze dolgozott is, így hamarosan megjelenik új lemez is, amely az első lesz tőle a sorban a 2009-es Anomaly óta. Ace két társa Chris Wyse basszer (The Cult) és Matt Starr dobos (Burning Rain) volt a stúdióban, és a saját dalok mellett Steve Miller örökzöld The Joker dalának feldolgozását is rögzítették.

Ace 1973-tól 1982-ig zenélt a KISS soraiban, majd Peter Criss dobossal együtt hosszú évek után a banda 1995-ös MTV unplugged koncertjén lépett ismét színpadra Paul Stanley-vel és Gene Simmonsszal, akkor még maszk nélkül. A két muzsikus a következő évben hivatalosan is visszatért a fedélzetre egy minden képzeletet felülmúlóan sikeres turné erejéig. Később a bandában ismét feltámadtak a régi problémák, és noha a nosztalgiaturnék továbbra is remekül mentek, azt például ma már senki sem tagadja, hogy Frehley igazából alig játszott az 1998-as Psycho Circus lemezen. A gitáros végül 2002-ben, a dobos pedig 2004-ben hagyta ott a fedélzetet ismét, a zenekar azóta Tommy Thayer gitárossal és Eric Singer dobossal pótolja őket, akik Ace és Peter sminkjeit viselik.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.