Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nézd meg Mike Pattonék új videóklipjét!

Stone Letter címmel máris megtekinthető a Tomahawk új videóklipje, amelyet Vincent Forcier-vel készített a Mike Patton, Duane Denison, John Stanier és Trevor Dunn alkotta alternatív rock szupergroup. A dal a január 29-én megjelenő Oddfellows című új albumon szerepel.

A Stone Letter single november 23-án jelent meg a Record Store Day’s Black Friday kampány keretében bakeliten, de december 4-étől digitálisan is hozzáférhető lesz. A felvezetést január 29-én követi a teljes, Oddfellows című nagylemez Patton kiadójáná, az Ipecacnél. Ez lesz a Tomahawk negyedik nagylemeze a 2001-es Tomahawk, a 2003-as Mit Gas és a 2007-es Anonymous után. A The Jesus Lizardból ismert Duane Denison gitáros, illetve a Helmet klasszikus lemezein, például az idén júniusban húsz éves Meantime-on is doboló John Stanier igen változatosnak ígérik az albumot, amin új basszer debütál a Mr. Bungle-ban, a Fantomasban és a Melvins Lite-ban is bizonyított Trevor Dunn személyében.

A Tomahawk Nashville-ben, az Easy Eye Sound Studióban rögzítette az anyagot Collin Dupuis társaságában, a hírek szerint teljesen élőben. „Az album egy része szerintem amolyan igazi egyenes, arcbamászó hard rock, a többit meg nem tudom, minek nevezhetnénk, talán avant-popnak, vagy valami hasonlónak”, magyarázta a Nashville Scene-nek Denison. „Az viszont biztos, hogy ez az album kicsit fogósabb, és nagyobb refrének vannak benne, mint bármiben, amit eddig csináltunk… Sok csoportos vokál található szinte minden nótában.”

A gitáros azt is megerősítette, hogy a Tomahawk a következő időszakban hagyományosabb zenekari működést tervez. Mindezt azzal kezdték, hogy közel egy évtized után végre ismét színpadra álltak októberben és novemberben (maga a klip is az egyik aktuális bulin készült).

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.