Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nevermore helyett monumentális, agyszaggató thrash

A Nevermore-nak nincs vége – erősítette meg Warrel Dane énekes a Blabbermouthnak, de további részleteket egyelőre továbbra sem tudni a seattle-i power metalosok jövőjéről, ahonnan tavasszal lelépett Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos. Warrel és fő társa, Jim Sheppard basszusgitáros jelenleg inkább az újjáalakított Sanctuary dolgaival foglalkoznak.

A Sanctuary akár már idén megkezdheti egy új lemez felvételeit Dane szerint, aki monumentálisként jellemezte az eddig elkészült anyagot. „Lenny Rutledge (gitáros) olyan fantasztikus thrasht írt, ami kettévágja az emberek agyát!”, mondta az énekes. Warrel hangsúlyozta: a Nevermore-nak ettől még persze nincs vége, de most a Sanctuary áll a fókuszban. „Amint meghalljátok az anyagot, tudni fogjátok, miért”, tette hozzá. Pár napon belül egy komolyabb bejelentés is várható a banda kapcsán.

A Sanctuary hosszú szünet után tavaly tavasszal alakult újjá, és idén januárban adta első koncertjét a seattle-i El Corazon klubban. A banda a '80-as évek második felében két klasszikussá érett power/thrash lemezt jelentetett meg, az 1988-as Refuge Denied-ot és az 1990-es Into The Mirror Blacket, de a grunge az ő lehetőségeiket is elvágta. A zenekar romjain ezt követően alakult meg a Nevermore. Utóbbi banda idén áprilisban robbant szét, amikor Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos bedobták a törölközőt. „Közös egyetértéssel úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk a Nevermore sorait", írta akkori sajtónyilatkozatában a két zenész. „Elérkezett az idő ahhoz, hogy elinduljunk a saját utunkon. A belső küzdelmek és a zenekarban zajló viták miatt úgy éreztük, itt az ideje a továbblépésnek. Meg szeretnénk köszönni a rajongóknak a sok éve minket kísérő szeretetet, támogatást és lelkesedést. A döntés egyáltalán nem volt könnyű, de ezen a ponton muszáj volt meghoznunk. Talán egyszer, valahol, valamikor ismét találkozunk majd."

Loomis már a Sanctuary utolsó felállásában is együtt zenélt Dane-nel és Shepparddel, Williams pedig 1995-ben csatlakozott a Nevermore-hoz. A banda tavalyi albuma, az öt év szünet után érkezett The Obsidian Conspiracy megosztotta a közönséget, de a csapaton még a márciusi magyar buli idején sem látszottak kívülről a feszültségek.

 

Hozzászólások 

 
#2 Wurdulak 2011-07-05 15:36
mindenki iszik meg drogozik es nem tudjak elosztani a penzt.
Idézet
 
 
#1 Neondreamer 2011-07-05 13:57
Nagyon hallgatnak hogy mi kilépés igazi oka....Remélem Attila fog valamit mondani róla
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.