Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Neurosis: súlyosság egy kicsit megint másképp

Újszerűen súlyos hét dalt rejt majd a kaliforniai Neurosis új nagylemeze, az október 26-án megjelenő Honor Found In Decay, amelyet ismét a legendás Steve Albinivel készített el a világtörténelem egyik legtöményebb zenekara. Steve Von Till egyelőre inkább csak körülírta a zenét konkrétumok helyett, de már ebből is nyilvánvaló: a csapat most sem akarta lemásolni saját magát.

„Újszerűen vagyunk súlyosak ezen a lemezen”, mondta Steve Von Till énekes/gitáros a The Quietusnak. „Az az érzésvilág, amely áthatja a zenénket, mindig is súlyos lesz. Akár lágy, csendes és visszafogott a hangerő vagy az atmoszféra, érzést tekintve mindig súlyosak maradunk. Szerintem ezen a lemezen valahogy jobban árad a muzsika, mint eddig bármikor: új utakat találtunk a disszonáns és a melodikus, harmonikus és diszharmonikus témák jobb körvonalazásához. Mindig egyfajta spirális vonalként látom a fejlődésünket, amely a középpont felé tekeredik: folyamatosan leszünk egyre lényegretörőbbek és igazibbak, és egyre közelebb jutunk a zenénk lényegéhez, ahhoz, amilyennek lennie kell.”

Steve messze nem érzi olyan hosszúnak az előző Neurosis lemez, a a Given To The Rising és az új anyag megjelenése között eltelt öt évet, mint a rajongók. „Nekünk nem tűnt ez olyan soknak. Most már huszonhét éve dolgozunk együtt, és a lemez akkor született meg, amikor meg kellett születnie. Semmiféle ütemtervünk nem szokott lenni, és eltelt pár év, mire azt mondtuk: oké, itt az ideje összerakni a lemezt.”

A Steve Albinivel készített, John Golden maszterelte Honor Found In Decay dallistája az alábbi:

01. We All Rage In Gold
02. At The Well
03. My Heart For Deliverance
04. Bleeding The Pigs
05. Casting Of The Ages
06. All Is Found... In Time
07. Raise The Dawn

A csapat pontos és részletes turnétervei egyelőre még nem ismertek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.