Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem valami teljesen mással rukkoltunk elő, mégis újszerű a dolog”

Battles címmel, november 11-én jelenik meg az In Flames új, tizenkettedik nagylemeze. Az új dobossal, Joe Rickarddal elkészített albumról most meghallgatható a Save Me című dal.

0918if

Howard Benson producerrel, Los Angelesben rögzítette új albumát a svéd In Flames, és a lemez novemberben jön ki a Nuclear Blast gondozásában november derekán. A Benson által ajánlott új dobossal, Joe Rickarddal rögzített lemez Björn Gelotte gitáros szerint nem lesz olyan borongós, mint elődje: „A Siren Charms sötét tónusú album volt, de eleve hideg, sötét, nyirkos időben rögzítettük Berlinben, ami helyből adott neki egyfajta melankóliát. Los Angelesben, a napfényben dolgozni másfajta energiát jelentett, de ezúttal maga a dalszerzés is másképp ment: oly módon, amit a jövőben szeretnék még alaposabban feltérképezni."

„Szerintem Kalifornia nagyban hatott erre a lemezre, abban az értelemben, hogy abban a házban volt a stúdiónk, ahol laktunk, és az egész hangulat nagyon nyugisnak bizonyult", teszi hozzá Anders Fridén énekes. „Ez pedig jó hatást gyakorolt a produktivitásunkra. „Az előzetes nyilatkozatok alapján a Battles fogósabb dallamokkal és feszesebb riffekkel operál az előző albumnál, és sikerült benne megörökíteni a zenekar legendás koncertenergiáját is. „Szerintem amikor az emberek meghallgatják ezt az albumot, egyből tudni fogják, hogy ez az új In Flames, de úgy, hogy közben nem ugyanazt a dalt ismételgetjük rajta újból és újból. Ez egy gitárorientált, de melodikus album, és szerintem ma már mindenki tudja, mire számíthat tőlünk. Nem arról van szó, hogy valami teljesen mással rukkoltunk elő, ugyanakkor mégis újszerű a dolog. Aki már eleve szereti az In Flamest, annak tetszeni fog – aki pedig még nem, akár annak is bejöhet."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

inflames_c01. Drained
02. The End
03. Like Sand
04. The Truth
05. In My Room
06. Before I Fall
07. Through My Eyes
08. Battles
09. Here Until Forever
10. Underneath My Skin
11. Wallflower
12. Save Me
13. Greatest Greed
14. Us Against The World

Rickard először november 6-án, a tokiói Knotfesten dobol majd az In Flamesben. A zenekar szeptember 23-án adta ki új DVD-jét, a Sounds From The Heart Of Gothenburgot is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 Karak 2016-11-07 16:03
Idézet - Tulus:
Inkább nem írom le azt a szót, ami eszembe jutott, mert kiakadna a mínuszmutató.

Azt hogy szar zenét játszanak 2002 óta ?
Idézet
 
 
+3 #3 ZUmmmm 2016-11-06 16:53
Miért nem BEATLES a lemezcím? :)
Idézet
 
 
+2 #2 Chim 2016-11-05 20:17
A Throug My Eyes és ez már jobb, mint az első két szám, amit közzétettek az új albumról, így már azért kezd alakulni. Remélem, hogy a többi szám is hasonló lesz. Amúgy meg helyén kell kezelni a dolgokat. Senki ne várjon már az In Flamestől Götheborg Style-t. Ők is mondták, hogy ha akrnának se tudnának olyat csinálni. Persze én is örülnék egy Old In Flamesnek, de ez már sosem fog megvalósulni. Más stílus, de azon belül szerintem alakul.
Idézet
 
 
+2 #1 Tulus 2016-11-05 18:15
Inkább nem írom le azt a szót, ami eszembe jutott, mert kiakadna a mínuszmutató.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.