Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem értem, miért nem hívjuk fel egymást”

Neal Schon a Classic Rock magazin friss számában elismerte, hogy Steve Perry első távozása után, 1987-ben a banda egy ideig fontolgatta, hogy Michael Boltonnal folytatja tovább karrierjét. A gitáros saját bevallása szerint nem érti, miért nem beszélnek Perryvel manapság.

„Személyesen utoljára nyolc éve találkoztam Steve-vel, amikor csillagot kaptunk a hollywoodi Walk Of Fame-en”, válaszolta Schon arra az állandóan felmerülő kérdésre, hogy vajon visszatérhet-e még valaha a Journey élére a legsikeresebb korszak torka, Steve Perry. „Jó volt, de mivel rengeteg újságíró nyüzsgött körülöttünk, annak kellett lennie… Igazság szerint a mai napig nem értem, miért nem hívjuk fel egymást, hogy dumáljunk…”

Perry először az 1986-os Raised On Radio album után lépett ki a Journeyből. A csapat utána feloszlott, de előtte egy ideig fontolgatták egy igencsak neves AOR énekes bevételét. „Felmerült Michael Bolton neve, de igazából gyorsan elvetettük az ötletet, mert korábban már vettem fel vele egy nótát, és elég szeszélyes arcnak tűnt”, magyarázta Neal. „Én játszottam a szólót a Sittin’ On The Dock Of The Bay feldolgozásában, és körülbelül kétszázszor ismételtette meg velem a dolgot. De egy másodpercig gondolkodtunk rajta, ez tény. A hangja egyértelműen megvolt hozzá, állati profi módon énekelt, amikor együtt dolgoztunk. De a személyiségünk nem passzolt egymáshoz. Éreztem, hogy nem jutnánk túl messzire közösen…”

Schon és Jonathan Cain billentyűs ezután két lemez erejéig a Bad English nevű bandában dolgozott tovább John Waite énekessel, aki nemrég egy interjúban sterilnek nevezte a Journey zenéjét, és azt mondta: inkább főbe lőné magát, minthogy ismét összejöjjön korábbi társaival a Bad Englishben. „Jót nevettem ezen”, mondta Schon az interjúban. „John jó srác, szeretem őt, és szerettem vele dolgozni azokban az időkben. De a Journeyre azt mondani, hogy steril, hát… ez elég furcsa. A főbelövést illetően meg azt hiszem, John egy cseppet frusztrált. Azt kellene rendbehoznia, ami nem stimmel az életében…”

Noha a sajtó folyamatosan napirenden tartja Perry visszatérésének kérdését, a zenekarnak igazából nincs szüksége visszarendeződésre: tavaly Arnel Pinedával a fronton is 2011 egyik legsikeresebb rockturnéját produkálták az Eclipse lemez kapcsán. Perry a Journey 1996-os visszatérő albuma, a Trial By Fire óta nem hallatta hangját új dalokban, igaz, azóta több komoly csípőműtéten is átesett. Az énekes nemrég a Universalhoz szerződött, és 2013-ban új szólóalbum megjelentetését tervezi. Schon következő önálló lemeze október 23-án jelenik meg The Calling címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.