Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem engedhetjük meg, hogy 400 ezer dollárért vegyünk fel lemezt”

Hiába nem adott ki 1994 óta friss dalokat a Cinderella, továbbra sem érdemes új lemezben reménykedni, mert egyszerűen nem tudnak annyit rááldozni, amiből megfelelő eredményt hozhatnának ki – derült ki egy friss interjúból.

„Egyelőre nem tervezünk új lemezt”, mondta az SCTimes-nak Eric Brittingham, a Cinderella basszusgitárosa. „A mai zenei klímában, ilyen körülmények között nem igazán éri meg a dolog. Nem mondom, hogy soha nem fog megtörténni a dolog, mert sor kerülhet rá. Biztos vagyok benne, hogy Tomnak (Tom Keifer énekes/gitáros) van néhány száz teljesen kész dala… De az utolsó lemezünk elkészítése 1,2 millió dollárba került, a legolcsóbb albumunk pedig 400 ezerbe. Ma ezt egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, mert senki sem ad el annyi CD-t vagy letöltött dalt, hogy az kitermeljen 400 ezer dollárt… Minden megváltozott. Alapvetően mindenki a hálószobában veszi fel a lemezeit majdnem a semmiért, és a nagyrészük így is szól… A Cinderella viszont nem erről szól. Mi élőben is egyenes, lényegi rockshow-t adunk a közönségnek, és rengeteget feccölünk a produkcióba. Nem azon agyalunk, miként lehetne a lehető legminimálisabb költségvetésből kihozni a dolgokat, nem az a cél, hogy minél kevesebb befektetéssel a legtöbbet húzzuk ki mindenből. A mi célunk az, hogy a rajongóknak tetsszen a koncert, és legközelebb is eljöjjenek megnézni minket. Mindig is ez volt a filozófiánk…”

„'98-ban már nekiláttunk egy lemeznek a Sonyval és John Kalodnerrel, aztán az egész átfordult nagy jogi hercehurcába és pereskedésbe, ami öt éven át megakadályozta, hogy felvegyük az anyagot, amit a cég a magáénak mondott”, mondta pár hete Tom Keifer is egy interjúban. „Még úgy is, hogy semmit sem akartak kezdeni vele... Ez tipikus pont a lemezszerződésekben: onnantól kezdve, hogy a kiadó lesz a dalok jogtulajdonosa, nem veheted fel őket további öt éven át. Az övéké volt a jog, és úgy döntöttek, nem lesz lemez. Két év munkáját és demóit tiltották le, és mondanom sem kell, ez kissé rossz ízt hagyott a szánkban..."

Keifer jelenleg szerződésre vadászik régóta elkészült szólólemezével, amit remélhetőleg már idén megjelentet, erre azonban jobb, ha nem veszünk mérget, az album ugyanis hosszú-hosszú évek óta készülget. Zeneileg viszont alighanem egyetlen Cinderella rajongónak sem kell majd csalódnia benne, ha végre-valahára megjelenik. „Mivel én vagyok a Cinderella énekese, fő dalszerzője, és a gitármunkához is sokat tettem hozzá a bandában, elég nehéz lenne levetkőzni magamról a saját hangzásomat", mondta Tom, aki szerint az anyag emellett igen változatos is lesz.

A klasszikus Aerosmith, AC/DC vonalon mozgó Cinderella a '80-as évek második felében az egyik legmenőbb hajbandának számított a tengerentúlon. Az 1986-os Night Songs és az 1988-as Long Cold Winter lemezek egyenként több mint 3 millió példányban keltek el Amerikában, de a némileg lazább, countrysabb hangvételű 1990-es Heartbreak Station enyhébb visszaesést hozott azzal, hogy „csak" egymillióan vették meg odaát. A zenekar az 1994-es Still Climbinggal visszakanyarodott a harapósabb irányvonalhoz, de a grunge-korszakban már esélyük sem volt újból felkapaszkodni a csúcsra. Az évtized második felében még nekiláttak a fentebb Keifer által is emlegetett új anyag munkálatainak, de a lemez végül sosem készült el. A Cinderella azóta kisebb-nagyobb rendszerességgel turnézik az Államokban, új dalokat azonban nem jelentettek meg. A banda tagságát jelenleg a klasszikus négyes alkotja, azaz az énekes/gitáros Keifer mellett Jeff LaBar gitározik, Eric Brittingham a basszusgitáros és Fred Coury a dobos.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 mrataxi 2011-07-26 14:59
ilyen szintű marhaságokat összehordani, melyik szanatóriumban töltötte az elmúlt éveket ez a csóka?
Idézet
 
 
#1 kihaeennem 2011-07-22 09:07
Azért az kicsit tényleg vicces, hogy Cinderella albumot nem éri meg kiadni, de szólóalbumot meg megérné...hogy is van ez? :S
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.