Shock!

július 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Nem árulhat „kereszténygyalázó” pólókat és CD-ket Kecskeméten az Apey & The Pea

Pénteken Kecskeméten koncertezik az Apey & The Pea, akik azonban sem pólókat, sem lemezeket nem árulhatnak a fellépésen. A döntés hátterében némi kis helyi politikai hangulatkeltés húzódik meg.

0911apey

„Pénteken nem árulhatunk merchet, sem az új lemezünket, nagyon sajnáljuk, de egy nem várt fordulat folyományaképp egy helyi politikai képviselő olyan helyzetbe hozta a TEKA döntéshozóit, hogy ne árulhassuk a termékeinket a klubban az este folyamán mivel sért egyes vallási csoportokat”, tette közzé a Facebookon e hét pénteki kecskeméti koncertje előtt az Apey & The Pea. „Nem igazán értjük a problémát, és a nyomás hatására fontolgattuk, hogy inkább lemondjuk a koncertet, és nem megyünk bele ebbe a méltatlan kompromisszumba. De tudnotok kell, hogy nekünk ez az este ennél fontosabb, szóval a tanácsunk holnap estére: ha szeretnétek vásárolni a HEX merchből, a webhsopon tudjátok megtenni, mi pedig kárpótlunk titeket élőben egy kisebb mészárlással.”

A sajátos eset hátterében egy helyi jobbikos önkormányzati képviselő, Radics Tivadar kezdeményezése áll, aki azt nehezményezte, hogy miközben 2010-ben a Hungarica nem léphetett fel a zsinagógából átalakított TEKA rendezvényhelyszínen, addig az Apey a maga okkult szimbolikájával mégis játszhat ugyanitt. „Hmm. Érdekes. Egy nemzeti rock zenekar (Hungarica) szellemisége nem fér bele a rabbi számára, hogy a régi zsinagógában a mostani technika házában koncertet adjon, de egy sátánista, a kereszténységet gyalázó zenekar (Apey & the Pea) már belefér... Pentagrammok, kecskefejek és fordított keresztek. Ez való egy zsinagógába ezek szerint?”, vetette fel a képviselő.

Mint a Lángoló Gitárok megírta, a zenekar és a hely illetékesei még egy egyeztetést is tartottak, amelyen rajtuk kívül Radics Tivadar is jelen volt, itt kapták meg az ultimátumot arról, hogy kizárólag akkor játszhatnak a helyen, amennyiben nincs merch, és ők sem viselnek semmiféle olyan ruhadarabot, amely sértheti mások vallási meggyőződését.

 

Hozzászólások 

 
+8 #73 gallus 2017-09-23 07:45
Ott voltam a bulin, nagyon nagy volt! Apey a koncert elején szerényen csak annyit mondott, hogy bizonyos dolgokat "hagyjunk kint" és csak az számít, hogy eljöttünk, itt vagyunk és hogy mennyire szeretnek minket. Zenéből és a dolgokhoz való hozzáállásból is csillagos ötösre vizsgázott a zenekar. Egyébként a két nyitóbanda is nagyon jó volt, a Faminehill és a Stubborn is. A Zene legyen Veletek!
Idézet
 
 
+10 #72 Batwing 2017-09-22 09:25
Remélem a Shockmagazin részt vesz ezen az Ördögimádó koncerten, és hitelesen beszámol a feláldozott szűz lányokból csapolt vér mennyiségéről! :D Más portálok nem adnak hiteles tájékoztatást! Lásd Manson koncert.
Idézet
 
 
+3 #71 abdul 2017-09-22 08:59
Idézet - ördöngös:
Bírom, hogy időnként kipécéznek egy-egy bűnbakot ezek a politikus nyomorékok, emlékszek a gorezoneék is mit kaptak az anti xmass miatt. Pedig az már ki tudja akkor hanyadik éve ment. Ráadásul nem is a karácsonyt gyalázták, hanem az azt megelőző undoritó vásárlási lázat.
Közbe meg az igazi sátánista bandák meg nyugodtan játszhatnak, senkit se érdekel csak a 80 rajongójukat
Igaz józan érzésű ember messzire kerülje el a politika világát undoritó ami ott folyik.azért most nem került ki a dolog a kuruttyinfóra, eséllyel érzik, hogy ekkora öngól rég volt
Idézet
 
 
+1 #70 imi 2017-09-22 01:33
666
Idézet
 
 
+17 #69 Igor Igorovics 2017-09-21 23:34
Azért az még felmerült bennem, hogy egy szimpla, ellenzéki önkormányzati képviselőtől mégis mit kellett betojni. Nem Pestről szóltak oda, nem a kecskeméti polgi berzenkedett mégcsak nem is egy fideszes képviselő kötekedett, aki esetleg magasabbra is odaszólhatott volna. Nem. Egy okoskodó jobbikos önkormányzati képviselő fontoskodott egy sort. Ha azt mondják neki, hogy "Figyelj, nem és kész." Nem történt volna semmi, max a facebook oldalán rinyált volna egy kicsit.
Idézet
 
 
+3 #68 Venomádi 2017-09-21 22:44
Engedniük kellett volna a Hungaricát fellépni. Nem hergelik vele a jobbosokat, meg az Apey is tolhatná a merchet. De ebből is látszik, hogy egyik hibbant társulat sem szívesen hagyja el a homokozót. Egyébként nem értem a relációt, hogy egy 7 éve nem történt dologgal veti össze a mostanit, amikor más légkör volt az országban, na meg azt sem, hogy miért szorulnak rá egy politikus magyarázkodásár a. Megéri a nemzeti rockot tolni.
Idézet
 
 
+5 #67 Zoli 2017-09-21 22:20
Idézet - ez:
Idézet - HearMeRoar:
Körülbelül egy szinten kezelem a vallásokat a veganizmussal - a kitalált eszmerendszerük miatti felsőbbrendűség -érzés, és a vele járó térítési vágy - de inkább vallom magam "sátánistának" mint hogy ilyen beszűkült emberekkel valaha is egy csoportba tartozónak nevezzem magam.


Én például leszarom, hogy mit vacsoráztál.

Egy vegán.

Szerintem Ő is lesz.rja. Sajnos a politikusok leginkább azt szeretik, ha összeugraszthat nak mindenkit.
Idézet
 
 
+3 #66 ez 2017-09-21 22:04
Idézet - HearMeRoar:
Körülbelül egy szinten kezelem a vallásokat a veganizmussal - a kitalált eszmerendszerük miatti felsőbbrendűség -érzés, és a vele járó térítési vágy - de inkább vallom magam "sátánistának" mint hogy ilyen beszűkült emberekkel valaha is egy csoportba tartozónak nevezzem magam.


Én például leszarom, hogy mit vacsoráztál.

Egy vegán.
Idézet
 
 
+1 #65 Zoli 2017-09-21 21:40
A politikusoknak üzenem, hogy egyelőre az adófizetők pénzéből kapják a fizetésüket. Tehát Bennünket képviselnek beleértve a "sátánistákat" is. Ezért nem okoskodniuk kéne hanem dolgozniuk. Nem hinném hogy nekik kéne meghatározni, hogy ki milyen ruhában jár vagy milyen zenét hallgat. Ma Magyarországon egyes "emberek" úgy képzelik hogy mások felett állnak. Kár hogy felettük nincs senki...
Idézet
 
 
+6 #64 Gazdag Illés 2017-09-21 20:30
Magyarország 2017...

Ezek után azon sem lennék meglepve, ha a szöveget cenzúráztatnák.
Idézet
 
 
+5 #63 imi 2017-09-21 19:20
Idézet - torta:
Hajuk is mijen


Te nem írhatsz több hozzászólást! :D
Idézet
 
 
+10 #62 imi 2017-09-21 19:12
Műbalhé és szájtépés. A HEX-ről szóljatok, ami állat lett. Jöhet a lemezkritika.
Idézet
 
 
+8 #61 ördöngös 2017-09-21 18:39
Bírom, hogy időnként kipécéznek egy-egy bűnbakot ezek a politikus nyomorékok, emlékszek a gorezoneék is mit kaptak az anti xmass miatt. Pedig az már ki tudja akkor hanyadik éve ment. Ráadásul nem is a karácsonyt gyalázták, hanem az azt megelőző undoritó vásárlási lázat.
Közbe meg az igazi sátánista bandák meg nyugodtan játszhatnak, senkit se érdekel csak a 80 rajongójukat
Igaz józan érzésű ember messzire kerülje el a politika világát undoritó ami ott folyik.
Idézet
 
 
-23 #60 suizidium 2017-09-21 18:26
ó igen a cenzura. remélem az elkövetkező generációk mindent elpusztítanak ezekből a idejüketmult tradíciókból
Idézet
 
 
+9 #59 Igor Igorovics 2017-09-21 18:04
Ami késik nem múlik, kinn is vannak az Index főoldalán, ráadásul közvetlenül a főhír alatt, kiemelt betűvel. Ez a csávó akkora reklámot tolt Apeyéknek, mint az állat. Bőven jobban jártak ezzel, mint a Kecskeméten eladható merch.mennyisége lett volna.
Idézet
 
 
#58 torta 2017-09-21 17:55
Hajuk is mijen
Idézet
 
 
+14 #57 robidog1984// 2017-09-21 17:28
Először is hívő keresztény vagyok( egyébként Tom Araya is)! És imádom Apey-ékat! Attól még nem sátánista valaki hogy érdekli az okkultizmus és annak a szimbolikája. Kezdetektől fogva hozzá tartozik a kemény zenéhez lásd Led Zep. Sabbath Heep stb stb,! Most komolyan 2017-ben arról kell értekezni hogy mi van egy zenekar pólóján HIHETETLEN! A jobbik a legálszentebb mocskos patkány szarházi banda az összes párt közül. U.I: Trollkodjuk már szét a kecskeméti jobbik facebook oldalát!
Idézet
 
 
-39 #56 HearMeRoar 2017-09-21 17:10
Nevetséges hogy egy kitalált babona kitalált személyei és kitalált hókuszpókuszai miatt még mindig a valódi embereket korlátozzák a valódi világban... de ez 2017, én se hittem volna hogy a vallásháború évezrede lesz belőle :/
Körülbelül egy szinten kezelem a vallásokat a veganizmussal - a kitalált eszmerendszerük miatti felsőbbrendűség -érzés, és a vele járó térítési vágy - de inkább vallom magam "sátánistának" mint hogy ilyen beszűkült emberekkel valaha is egy csoportba tartozónak nevezzem magam. Szerencsére nem lettem belekényszerítv e felekezetbe kölyökkoromban, és ez tök jó így. Menjenek már a francba.
Idézet
 
 
+3 #55 Igor Igorovics 2017-09-21 15:25
Amúgy nem Slayeréket akarom én ekézni, mert ma már nekem aztán édes mindegy, hogy ki, mit és mennyire vett komolyan a korai érában. Csak őket elég jól ismeri itt mindenki őket, és tényleg csak példaként akartam használni őket.
Idézet
 
 
+4 #54 Igor Igorovics 2017-09-21 15:21
Impellitteri-Crunch albumán volt egy Beware of the Devil szám. Na ez a szám például tényleg negatívan írt a sátánról. Már bocs de ha mondjuk a Slayer -Evil has no boundaries szövegét elolvasom nem ez jut róla eszembe.
Idézet
 
 
+13 #53 Bólogató kutya 2017-09-21 15:15
Remélem, a koncert és a webshop is sold out lesz ezek után.
Radics úr megérdemel egy tiszteletjegyet holnapra az ingyen reklámért.
Van jegyem a hajóra, de lehet, holnap elmegyek Kecskemétre is, mert ez már most kultikusnak tűnik.
Pokoli színjáték.....
Idézet
 
 
+11 #52 Igor Igorovics 2017-09-21 15:12
Idézet - deniro2:
Idézet - Igor Igorovics:
Amúgy én sosem értettem azokat a zenekarokat, akik sátánista szimbolikát rendszeresen használnak, de nem sátánisták. Mert, ha Dark Funeral vagy Gorgoroth használja, azz értem, mert ők vállaltan sátánisták. De mikor például a korai Slayer is megkapta sátánista címkét, akkor meg ők tiltakoztak a legjobban, pedig hát voltak ott olyan szövegek, mint Black Magic vagy a Hell Awaits. Megértem, hogy a keményzene meg ez a "pokoli" szöveg és képi világ ma (meg már régóta) már teljesen összetartozik és ezzel nincs is baj, főleg, hogy még a köznyelvben is használunk olyan kifejezéseket, mint "pokoli jó", "ördögien játszik" és ettől még senki nem lesz sátánista. Szóval semmi bajom olyan számcímekkel, mint pl. Number of The Beast vagy a Highway to Hell, de ha valaki frekventáltan kezd sátánista szimbolikát használni, az ne csodálkozzon, ha ilyen vádak érik.

Az megvan, hogy a pokol, az ördög és hasonló nyalánkságok többek között a kereszténység termékei? Ezek említése nem tesz senkit sátánistává, sőt, ettől még akár hívő keresztény is lehet az ember... János sem sátánista célzattal írt az apokalipszisről a Jelenések könyvében...

Ez most ugyanaz,amit a fordított keresztes hsz-hez írtam. Komolyan azt hiszed, hogy pl. a Slayer a legelső albumukon írt szöveg, amolyan nevelő célzattal vagy a sátánizmust elítélő jelleggel íródott volna? :) ezt azért te sem gondolhatotod komolyan... meg azért mert Bibliában írnak a Sátánról meg különféle negatív szereplőkről, amelyeket sokan Sátánként azonosítanak (Moloch), azt ne tegyük már egy lapra azzal, mikor valaki borítóra poklot, fordított pentagrammot, sátánt rak, a szövegeiben meg a poklot isteníti. Majd utána kikéri magának, hogy sátánistaként kezelik...Még valami: TUDOM, hogy Apeyék nem sátánisták, de ha ilyen szimbolikát használnak ez ezzel is járhat.
Idézet
 
 
+18 #51 BSND 2017-09-21 14:56
Viszont ennek tükrében meggondolandó, hogy nem holmi lábtörés miatt nem volt Megadeth a Rockmaratonon, hanem Mustaine nem volt hajlandó velük egy napon fellépni! :D
Idézet
 
 
+3 #50 19EmpEroR75 2017-09-21 14:09
Idézet - Poszdkrjobisev:
Idézet - 19EmpEroR75:
Az Apey & The Pea által használt szimbólumok eredetileg nem sátánista, hanem okkult szimbólumok, az tény, hogy a sátánista metal zenekarok jócskán merítettetek ezekből. Kecskefej, pentagramma van a pólókon, fordított kereszttel a bandánál - legalábbis a pólóin - nem találkoztam (az tény, hogy ez a jel eredetileg Szent Péter jelképe, utalva a legendárium egyik forrására). Az Apey & The Pea a szövegeiben használ mind (keresztény) vallási, mind okkult szimbólumokat, de itt sátánizmusról szerintem nem beszélhetünk (mondjuk az egy érdekes beszélgetés lehetne a zenekarral, hogy ők maguk a felhasznált szimbólumokat mennyire ismerik, a pentagrammát láttam már a merch-ek között mind lefelé - feketemágia - mind felfelé fordítva - fehér mágia, egyben az egyik legősibb jelkép - de ezt a kérdést az összes együttesnek fel lehetne tenni, amelyik ilyen szimbólumokat használ).
A politikai részébe nem akarok belemenni (már ha ez a műbalhé nevezhető annak), elvégre szabadságoltam magam e téren a fórumokról is. Mindössze annyi, hogy a Devil's Nectar borítója, és a kecskefej-pentagram póló megértem, ha a hívő embereket sértheti, de ez elég komikus azon párt képviselőjének a részéről, ahol a kereszténység, a sámándob, és "Az iszlám az emberiség utolsó reménye" - értekezés egyaránt belefér (bár az utóbbiról egy ideje már nem szívesen beszélnek).

Faszomat okoskodol!


Bocsáss meg, kérlek!
Idézet
 
 
-20 #49 Poszdkrjobisev 2017-09-21 14:08
Idézet - 19EmpEroR75:
Az Apey & The Pea által használt szimbólumok eredetileg nem sátánista, hanem okkult szimbólumok, az tény, hogy a sátánista metal zenekarok jócskán merítettetek ezekből. Kecskefej, pentagramma van a pólókon, fordított kereszttel a bandánál - legalábbis a pólóin - nem találkoztam (az tény, hogy ez a jel eredetileg Szent Péter jelképe, utalva a legendárium egyik forrására). Az Apey & The Pea a szövegeiben használ mind (keresztény) vallási, mind okkult szimbólumokat, de itt sátánizmusról szerintem nem beszélhetünk (mondjuk az egy érdekes beszélgetés lehetne a zenekarral, hogy ők maguk a felhasznált szimbólumokat mennyire ismerik, a pentagrammát láttam már a merch-ek között mind lefelé - feketemágia - mind felfelé fordítva - fehér mágia, egyben az egyik legősibb jelkép - de ezt a kérdést az összes együttesnek fel lehetne tenni, amelyik ilyen szimbólumokat használ).
A politikai részébe nem akarok belemenni (már ha ez a műbalhé nevezhető annak), elvégre szabadságoltam magam e téren a fórumokról is. Mindössze annyi, hogy a Devil's Nectar borítója, és a kecskefej-pentagram póló megértem, ha a hívő embereket sértheti, de ez elég komikus azon párt képviselőjének a részéről, ahol a kereszténység, a sámándob, és "Az iszlám az emberiség utolsó reménye" - értekezés egyaránt belefér (bár az utóbbiról egy ideje már nem szívesen beszélnek).

Faszomat okoskodol!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.