Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem áll szándékomban megengedni a ráknak, hogy lelassítson”

0613vivMegköszönte a rajongók támogatását Vivian Campbell, a Def Leppard gitárosa, aki a hét elején jelentette be, hogy Hodgkin-limfómás megbetegedése miatt két hónapja kemoterápiás kezelésekben részesül. Campbell megerősítette, hogy tervei szerint egyetlen betervezett koncert sem marad el egészségi állapota miatt.

„Nagyon köszönöm mindnyájatoknak a támogatásotokat, rendkívül megható”, írta közleményében az 51 éves gitáros. „Biztosak lehettek benne, hogy a Last In Line koncertjeit mindenképpen megrendezzük augusztusban: nem áll szándékomban megengedni a ráknak, hogy lelassítson. Alig várom, hogy találkozzunk.”

A Hodgkin-limfóma a nyirokrendszer daganatos megbetegedése, amely lényegesen jobb prognózisú az úgynevezett Non-Hodgkin limfómáknál – utóbbi kategóriába tartozik például a Black Sabbath gitáros Tony Iommi rákja is, amellyel egész hátralévő életében kezelésekre szorul majd.

Campbell a Sweet Savage-ben kezdte pályafutását, de nevét akkor ismerte meg a világ, amikor ő lett Ronnie James Dio szólógitárosa. A Holy Diver, a The Last In Line és a Sacred Heart lemezek felvétele után a gitáros meglehetősen rossz viszonyban vált el az énekestől, majd kisebb kihagyást követően csatlakozott az 1987 lemezes Whitesnake turnéfelállásához. Innen zenei nézeteltérések miatt lécelt le, majd egy rövid ideig a Foreigner énekesével, Lou Gramm-mel közösen játszott a Shadow Kingben, mielőtt 1992-ben csatlakozott volna a Def Leppardhoz az elhunyt Steve Clark helyén. A Leppard mellett az utóbbi években zenélt a Thin Lizzyben is, jelenleg pedig a klasszikus DIO hangszeresekkel és Andrew Freeman énekessel közösen is játszik a Last In Line nevű tribute csapatban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.