Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rákos megbetegedéssel kezelik Vivian Campbellt

0611campbellLimfómával küzd és két hónapja kemoterápiás kezeléseket kap Vivian Campbell, a Def Leppard és a Last In Line jelenlegi, illetve a DIO és a Whitesnake egykori szólógitárosa. A zenész gyógyulási esélyei jónak tűnnek, és nyáron még betegsége ellenére is turnézni fog mindkét csapatával.

„Szerencsésnek érzem magam, hogy a betegségem szűnni nem akaró köhögés formájában adott hírt magáról, hiszen egyébként honnan értesültem volna róla?", áll Vivian Campbell nyilatkozatában. „Miután pár hónapig a világ összes ismert inhaláló szerét kipróbáltam, az orvosom megröntgenezett, és kimutatta, hogy megnagyobbodott nyirokcsomók végeznek birkózó manővereket a légcsövemen, ez okozta a köhögést. A nyirokcsomók megnagyobbodásának okát azonban még ki kellett deríteni, így március 11-én egy sebészi biopsziának vetettem alá magam – ez volt egyébként az első nap, amikor a Def Leppard próbálni kezdett a Las Vegas-i koncertekre. Aznap érthető módon nem jutottam el a próbára, de nincs ezzel semmi gond, mára azért megtanultam a dalokat... A diagnózis szerint Hodgkin-limfómám van, amire hat hónapos kemoterápiás kezelést írtak elő. Most nagyjából két hónapon vagyok túl, és mindent tekintetbe véve jól érzem magam. A Hodgkin-limfóma esetében 80 százalék feletti a gyógyulási arány, szóval ha mindenáron rákos leszel, Hodgie-d legyen!"

Campbell meglepő módon a kezelések ellenére sem kíván a babérjain ülni. „Mindezt alapvetően azért osztom meg veletek, mert a rák és a kemoterápia ellenére én és a mostani aerodinamikus hajviseletem (értsd: nincs hajam) turnéra indulunk nyáron a zenekarral, és nem szeretném, ha bárkit is annyira sokkolna az új fizimiskám, hogy visszakéri a belépő árát. Sima gazdasági okokból szólok, tényleg. A családom, a barátaim és a zenésztársaim mind a végsőkig támogatnak, és alig várom a koncertekkel teli nyarat úgy a Def Lepparddal júniusban és júliusban, mint a Last In Line bemutatkozását augusztusban."

A Hodgkin-limfóma a nyirokrendszer daganatos megbetegedése, amely lényegesen jobb prognózisú az úgynevezett Non-Hodgkin limfómáknál – utóbbi kategóriába tartozik például a Black Sabbath gitáros Tony Iommi rákja is, amellyel egész hátralévő életében kezelésekre szorul majd.

Az 51 éves Campbell a Sweet Savage-ben kezdte pályafutását, de nevét akkor ismerte meg a világ, amikor ő lett Ronnie James Dio szólógitárosa. A Holy Diver, a The Last In Line és a Sacred Heart lemezek felvétele után a gitáros meglehetősen rossz viszonyban vált el az énekestől, majd kisebb kihagyást követően csatlakozott az 1987 lemezes Whitesnake turnéfelállásához. Innen zenei nézeteltérések miatt lécelt le, majd egy rövid ideig a Foreigner énekesével, Lou Gramm-mel közösen játszott a Shadow Kingben, mielőtt 1992-ben csatlakozott volna a Def Leppardhoz az elhunyt Steve Clark helyén. A Leppard mellett az utóbbi években zenélt a Thin Lizzyben is, jelenleg pedig a klasszikus DIO hangszeresekkel és Andrew Freeman énekessel közösen is játszik a Last In Line nevű tribute csapatban.

 

Hozzászólások 

 
#3 Idun 2013-06-13 19:28
Jobbulást kívánok!
Idézet
 
 
+3 #2 sanyi 2013-06-11 21:47
Minden idők egyik legsikeresebb és legszerencsétle nebb zenekara. Nem hiányzik egy újabb tragédia, túl vannak már pár dolgon. Kijárna nekik végre a nyugalom és hogy ne vonja el a figyelmüket semmi a zenélésről, csak erre koncentrálhassa nak. Remélem mihamarbb felépül Vivian és nyomni fogja még nagyon sok évig.
Nem volt ugyan soha egy egyszerű sztori a Def Leppardé. Ott volt Rick Allen végzetes autóbalesete (mínusz egy kar). Steve Clark szívszorító története - a zenésztárs és jóbarát küzdelme az alkohollal, ami végül az életét követelte. A többieknek is kijutott a "jóból". Börtönbüntetése k, elvonó-kúrák, tönkrement házasságok, egészségügyi probélmák stb...
Kívánok nekik minden jót, hiszen az egyik legjobb és legszimpibb csapatról van szó.
Idézet
 
 
+7 #1 Levike 2013-06-11 14:10
Gyógyulást ! Nem tudom mi van mostanában a kedvenceimmel :/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.