Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Négyesben turnézik tovább a Judas Priest, Andy Sneap „hihetetlenül csalódott”

Meglepő döntést hozott a Judas Priest: a zenekar a jövőben nem tart igényt a koncerteken Andy Sneap gitárosi közreműködésére. Ugyanakkor mást sem vesznek be, négyesben, egy gitárral játszanak majd az aktuális fellépéseken.

judas_priest_k2018_04

Glenn Tipton egyre előrehaladottabb Parkinson-kórja miatt már Andy Sneap gitározott a Judas Priest 2018-as Firepower lemez turnéján, így a magyar koncerten is. A kollaboráció a jelek szerint bevált, ám a csapat most mégis úgy döntött: a jövőben csupán Sneap produceri szolgálataira tartanak igényt, és mindössze Richie Faulkner gitározik majd az aktuálisan lekötött fellépéseken. A zenekar egy rövid, néhány mondatos közleményben számolt be a döntésről, amelyben nem indokolják, miért határoztak így, ellenben köszönetet mondanak Sneapnek az elmúlt négy évért. Egyúttal azt is közlik: mint ahogy az utóbbi időszakban, úgy Tipton itt-ott a jövőben is felbukkan majd a bulikon vendégként.

„Rob múlt hétfőn felhívott, és közölte, hogy négyesben kívánják folytatni – áll Sneap nyilatkozatában. – Hihetetlen csalódásként élem meg a döntést ennyi idő után, de tiszteletben tartom a döntést, hiszen nyilvánvalóan tudják, hogyan akarják mindezt véghez vinni. Ez az egész mindig is időleges volt, és ahogy korábban elmondtam, mindig, minden módon segíteni fogom a zenekart. Ez természetesen a jövőre is áll. A ’80-as évek eleje óta a Judas Priest nagy rajongója vagyok, és elképesztő élmény volt velük a színpadon zenélni – és őszintén szólva eleinte roppant ijesztő is, hiszen nagyon hirtelen kerültem bele ebbe az egészbe. Jövő hónapban mindenesetre folytatjuk a munkát az új albumon. Alig várom, hogy gyilkos folytatást készítsünk a Firepowerhez.”

A Priest döntése már csak azért is furcsa, mert a kétgitáros megközelítés a kezdetektől fogva a zenekar védjegyének számít, és a klasszikus időkben Tipton, illetve akkori partnere, K.K. Downing összjátéka legalább olyan fontos ismérv volt náluk, mint Rob Halford jellegzetes énekstílusa.

Az új felállás a banda fennállásának ötvenéves jubileumát ünneplő észak-amerikai turnén debütál márciustól, majd nyáron – elvileg – Európa következik. Ha a járványhelyzet engedi, a zenekar a The Dead Daisies vendégeskedése mellett, július 11-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellép. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#17 Simon Zoltán 2022-01-12 09:36
Idézet - Simon Zoltán:
Idézet - Ropifül:
"Nyilván JP-ék megtudják magyarázni majd, hogy miért tettek így"

Sokáig agyaltam, hogy mi köze ehhez John Petruccinak.

...J.P. felesége Judas tribut zenekarban gitározik....ő lesz az :)

https://www.youtube.com/watch?v=FaPPYGPnDHY
Idézet
 
 
#16 Simon Zoltán 2022-01-12 09:27
Idézet - Ropifül:
"Nyilván JP-ék megtudják magyarázni majd, hogy miért tettek így"

Sokáig agyaltam, hogy mi köze ehhez John Petruccinak.

...J.P. felesége Judas tribut zenekarban gitározik....ő lesz az :)
Idézet
 
 
#15 Ropifül 2022-01-11 22:54
"Nyilván JP-ék megtudják magyarázni majd, hogy miért tettek így"

Sokáig agyaltam, hogy mi köze ehhez John Petruccinak.
Idézet
 
 
#14 bogar 2022-01-11 21:17
Több gondolatom is van.

- Be lehet valakit terelni a színfalak mögé, hogy ott nyomja a témákat.
- Lehet nyomni egy erősen lebutított programot, ahol nem hangsúlyos az ikergitár, de ez "kötelező darabok" elhagyását is jelentené.
- Kell a pénz nyugdíjra.
- Elgurult a gyógyszerük.
- Médiahack.
- Be lehet jelenteni valakit vendégnek. Mondjuk KK-t, aki nem lesz tag, de kap egy tisztességes fizetést.
Idézet
 
 
#13 sanyi 2022-01-11 20:09
Hát erre nem tudok mit mondani. Mindegy... a pesti koncert így is kötelező program lesz (ha lesz).
Jayne Andrews-től kellet volna már régen megszabadulni, nem pedig zenészektől. De tudjunk kinek a felesége.
Idézet
 
 
#12 queensryche999 2022-01-11 19:01
Ahogy előttem említették, a Judas Priest de facto kétgitáros zenekar - nem pusztán a megszokás miatt, hanem konkrétan funkcionális szempontból. Koncerten nem fognak egy gitárral megfelelően működni ezek a dalok és ezt ők is pontosan tudják. Ettől még simán elő lehet adni, profi zenészek ők, de a büdös életben nem fogja azt az élményt adni, mint kétgitáros felállással. Vannak különféle technikai megoldások, amit sok más zenekar is használ pl. mankósávok amiket bizonyos részeknél (lásd szólók alatti ritmustéma), vagy a teljes nóta alatt bejátszanak, de legyünk őszinték; ezt a megoldást nem egy Judas Priest nevű zenekartól várjuk, főleg nem gitár szempontjából. Simán meg lehetne ezt oldani a "klasszikus módon" még úgy is, hogy nem hajlandóak visszahívni K.K.-t. (Mielőtt valaki megemlíti a Rob által az utóbbi időben használt "segítséget" élőben: az ének egy egész más kérdés és Rob szerencsére nem esik túlzásba, ezért nem megy az előadás rovására.)
Idézet
 
 
#11 ZoldAsz 2022-01-11 17:38
Majd valakit mindig felengednek léggitározni a színpadra...
Idézet
 
 
#10 Igor Igorovics 2022-01-11 17:35
Nem jó dolog a monitor elől okoskodni, tudom. De egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mit akartak ezzel. Nem hargszanak rá, hiszen őt kérték fel következő albumhoz, meghát mégiscsak beugró gitáros volt, ami sosem számított egy betonbiztos pozíciónak. De nem vesznek be új gitárost, Faulknerre hárul minden meló. Tudom , hogy ez nem azt jelenti, hogy neki kell mindent változatlanul visszaadni, hisz ez fizikai képtelenség. De ettől függetlenül, ez akkor is jóval több, intenzívebb munkát jelent majd neki. Ami egy olyan szívprobléma után, ami neki volt minden csak nem életbiztosítás. Nyilván most jól van, de azért ilyen szívinfarktus után nem véletlenül szokott minden spotoló visszavonulni... Nemhogy extra terhet rakni rá. Aztán ot van Tipton esete is. A cikk szerint egyre előrehaladottab b állapotban van a parkinsonja. Nem hiszem, hogy túl jó ötlet állandó vendégszereplés ekkel "elhalmozni".

Summa summarum:Nyilvá n JP-ék megtudják magyarázni majd, hogy miért tettek így, de ettől függetlenül számomra akkor is totál érthetetlen az egész. (Vagy legalábbis illogikus.)
Idézet
 
 
#9 Gábor 2022-01-11 15:47
Érthetetlen döntés, bár azon nem csodálkoznék ha a turnéra mégis kerítenének még egy gitárost...
A legjobb KK visszavétele lenne, de erre nem látok esélyt.
Idézet
 
 
#8 Tulus 2022-01-11 15:22
Legalább Andy visszamehet girátozni a Hell-be.
Idézet
 
 
#7 Eugen 2022-01-11 15:14
Kell venni egy duplanyakú gitárt, és még van oldva a probléma.
Idézet
 
 
#6 Venomádi 2022-01-11 15:09
Ha az nem volna elég, tegnapi hír, hogy elhunyt Burke Shelley is, a legendás Budgie-ból. Akiket ma már a kutya sem ismer, pedig a Priestre is hatással voltak. Aztán ma meg ez. Ki tudja, lehet rácáfolnak majd minden kételkedésre, de lehet hogy főleg most Ritchie-t is inkább kímélő üzemmódra kéne rakni. Na meg olyasmi ez, ami 50 évig elő nem fordulhatott volna, most már mintha elment volna ez a busz. Szóval ez nem valami fasza nap számomra eddig...
Idézet
 
 
#5 the raven 2022-01-11 13:58
Idézet - Wendiii:
Akkor esetleg mégis folytathatná a Hellt...

Támogatom.
Idézet
 
 
#4 qrman 2022-01-11 11:15
Judas egy gitárral? A legklasszikusab b kétgitáros banda? Hova teszik ezek az eszüket?
Idézet
 
 
#3 A radai rosseb 2022-01-11 10:27
Erősebb formában? És ezt így képesek nyilatkozni? Úgy, hogy alapító gitáros már nincs is a zenekarban?
"mégpedig egy még erősebb formában, egy fáradhatatlan heavy metal négyesként "
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.