Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Négy évtized hard rock: aktív ünneplést tervez a Y&T

Hamarosan negyven éve gyűri az ipart az egyik legpatinásabb amerikai hard rock formáció, a Y&T. A banda hamarosan európai turnéra indul, amelyen a tervek szerint minden lemezükről játszanak majd legalább egy számot, de lesz új lemez is jövőre, sőt, valami meglepetésben is gondolkodnak.

Speciális kiadvánnyal ünnepli negyvenéves jubileumát a Y&T, noha Dave Meniketti énekes/gitáros egyelőre nem nagyon akarta elárulni, miről van szó. „2015-ben kijövünk egy új lemezzel, de előtte, remélhetőleg még az év vége előtt kijön egy másik anyag is”, mondta Dave a Rock Radio NI-nak. „Egyelőre nem mondhatok róla sokat, de amolyan különleges kiadvány lesz ez, amivel a zeneiparban eltöltött négy évtizedünket ünnepeljük meg. Amolyan retrospektív cucc… Jelenleg éppen ezen dolgozunk.”

A Y&T utoljára 2010-ben jelentetett meg új soralbumot Facemelter címmel, amely tizenhárom év óta az első albumuk volt a sorban. A következő anyag tehát a csapat első stúdióalbuma lesz a 2011-ben, tüdőrákban elhunyt Phil Kennemore basszusgitáros halála óta. A bandában Meniketti mellett John Nymann gitáros, Mike Vanderhule dobos és Brad Lang basszer zenél jelenleg. A csapat az említett európai turnén sajnos nem jön hozzánk közelebb Németországnál.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.