Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nazareth: összeesett a színpadon Dan McCafferty

0713danLemondta kanadai turnéját a veterán Nazareth, miután énekesük, Dan McCafferty összeesett a színpadon a banda július 9-ei cranbrooki koncertjén. A bulikat nem pótolják be, és egyelőre még azt sem tudni, pontosan mi okozta a frontembernél jelentkezett egészségügyi zűröket.

Dan McCafferty énekes légzési problémái miatt eleve kilencven perces késéssel kezdte el keddi koncertjét a Nazareth a kanadai Cranbrookban, ám mindössze fél perc után a 66 éves frontember összeesett a színpadon. „Mindenkitől szeretnénk elnézést kérni, akik meg akarták nézni a zenekart, visszakapjátok a pénzeteket", adta közre a helyi szervező még akkor. „De itt egy emberről van szó, és az ő biztonsága az első. Dan állapota egyébként stabil, azt azonban nem tudjuk, mi lesz a turné hátralévő részével." Azóta ez is kiderült: a Nazarethnek törölnie kellett a koncerteket, és nem is pótolják be őket. A csapat a közelmúltban már lemondott pár koncertet, miután az énekes Brazíliában összeszedett egy csúnya mellkasi fertőzést, de egyelőre nem tudni, ez a megbetegedés összefüggésben áll-e McCafferty mostani ájulásával. A banda tavasszal Budapesten is fellépett, és mint akkori recenziónkban megemlítettük, Dan nem tűnt éppen kirobbanó formájúnak a színpadon, igaz, énekteljesítményében mindez nem mutatkozott meg.

A Nazareth nemrég fejezte be egy új album munkálatait, és noha felreppentek ilyen tartalmú pletykák, cáfolták, hogy hamarosan befejeznék tevékenységüket. „Minden évben, július 1-jén megkérdezzük egymástól Dannel, hogy folytatjuk-e a következő egy évben", mondta a Times Colonistnak a csapat másik őstagja, Pete Agnew basszusgitáros. „Negyvenkét éve tradíció ez nálunk, és onnan ered, hogy az akkori munkaadóink fenntartották számunkra az állásainkat, mert azt hitték, vissza fogunk térni hozzájuk. Úgy voltak vele: kapjanak egy évet, hogy szórakozzanak egy kicsit, kieresszék a gőzt, és mi is így gondolkodtunk."

A skót hard rockerek következő nagyobb szabású bulija elméletileg november 29-én lesz a walesi Hard Rock Hell fesztivál headlinereként, további öt brit koncert kíséretében. Remélhetőleg addigra McCafferty is rendbejön.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.