Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nagyban készül a következő Voivod album

Nagyban demózik új lemezéhez a Voivod. Az album valamikor 2012 első felében várható, és ez lesz a kanadai space/thrash/prog/satöbbi kultuszhősök első anyaga, amelyen már nem a 2005-ben elhunyt gitáros, Denis „Piggy" D'Amour, hanem a helyére érkezett Daniel „Chewy" Mongrain játéka lesz hallható.

Az eddig kiszivárgott információk szerint a készülő új Voivod anyag egyszerre üt majd a klasszikus Dimension Hatröss, illetve Nothingface albumok hangulatára, de lesznek rajta friss elemek is. Annyi biztos, hogy a banda négy dallal már teljesen elkészült, további ötön pedig dolgoznak. „Klasszikus Voivod album lesz", mondta egy interjúban Mongrain. „Tizenkét éves korom, a késői '80-as évek óta a csapat rajongója vagyok, de éppúgy szeretem a régi dolgaikat, mint az újakat. Szóval azt hiszem, egy kicsi mindenből lesz a lemezen. Igazi csapatmunkában dolgozunk, Blacky (Jean-Yves Thériault basszusgitáros, aki néhány éve tért vissza a fedélzetre) is visszatért a régi, robbanékony basszushangzáshoz. Iszonyatosan élvezzük a jammelést, improvizálgatást, dalszerzést. Szerintem igazán jó lesz a végeredmény!"

Denis „Snake" Belanger énekes szerint a szövegek is jellemzően voivodosak lesznek majd. „A legutóbbi európai turnénkon játszott Kaleidos dal egy drogokat és az FBI-t is érintő összeesküvésről szól, egy másik új nóta, a Target Earth pedig inkább a világon szerteáramló információk kontrolljáról... A fő téma itt az információk háborúja. Valaki azt mondja, Oszama bin Laden halott, mások azt, hogy nagyon is él. Eljutottunk egy olyan pontra, amikor mindenkinek megvan a saját története, és senki sem biztos abban, valójában hol is rejtőzik az igazág. És mindenütt emberek kontrollálják az információkat."

A Voivod májusi budapesti koncertjéről itt, Warriors Of Ice koncertlemezükről itt olvashatsz, a főnök Michel Langevin dobossal, azaz Awayjel készített tavaszi interjúnkért pedig ide kattints.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.