Shock!

december 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Most akkor ki az énekes? És miért Masters Of Metal?

Egy Tomb Of Ra című vadonatúj Agent Steel dal érhető el az amerikai power/thrash metalosok honlapjáról, amelynek különlegessége, hogy Rick Mythiasin, az egykori Steel Prophet torok énekelte fel. A banda ugyan állítja, hogy továbbra is a nemrég visszatért csodabogár klasszikus frontember, John Cyriis az énekes, a helyzet azonban elég átláthatatlannak tűnik.

Az Agent Steel eredetileg John Cyriisszel (a képen) lépett volna fel az április 29-30-án esedékes Keep It True fesztiválon is a németországi Lauda-Königshofenben, de a buli végül sajátosan módosult, miután végül mégsem Johnnal, hanem Rick Mythiasinnel álltak színpadra a 70.000 Tons Of Metal hajófesztiválon január végén. A banda szintén Rickkel játszik majd Németországban is, de ott már nem Agent Steelként, hanem Masters Of Metal álnéven.

Juan Garcia gitáros, a csapat főnöke mindennek ellenére határozottan cáfolja, hogy az Agent Steel ismét megvált volna Cyriistől, és Mythiasin lenne az új énekesük, azokat a körülményeket azonban sem ő, sem a Keep It True szervezői nem részletezték bővebben, amelyek miatt a zenekar ilyen sajátos módon teszi tiszteletét a fesztiválon. Hogy a helyzet még zavarosabb legyen, a csapat honlapján elérhetővé tett egy új dalt Tomb Of Ra címmel, amelyben naná, hogy nem Cyriis, hanem Mythiasin ereszti neki a hangszálait. Jelentkezzen, aki érti, mert mi nem nagyon... A dalt egyébként a veterán Bill Metoyer segítségével rögzítették.

John Cyriis a '80-as években állt az Agent Steel frontján, ő énekelte fel az ufóhívő power/thrasherek első három kiadványát, az 1985-ös Skeptics Apocalypse-et, az ugyanazon évi Mad Locust Rising EP-t és az 1987-es Unstoppable Force-t. A banda ezután nem sokkal – javarészt az énekes motivációvesztése miatt – feloszlott, és csak bő egy évtizeddel később, a '90-es évek végének nagy metal revivalja közepette álltak össze ismét. Ekkor azonban már Bruce Hall állt a fronton, akivel három kiváló albumot készítettek, az utolsó 2007-ben jelent meg Alienigma címmel. Ezután mindenkit meglepetésként ért, amikor tavaly nyáron a csapat visszahozta Cyriist, és vele léptek fel a tokiói Thrash Domination fesztiválon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.