Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Miniszterelnöki ajándék lett a Master Of Puppets

A Metallica Master Of Puppets lemezének nemrég kijött újrakiadását ajándékozta Joko Widodo indonéz elnöknek Lars Løkke Rasmussen dán miniszterelnök. Az indonéz államfő közismerten fanatikus metalrajongó.

1129widodo

Egy Lars Ulrich által dedikált Master Of Puppets-újrakiadással kedveskedett indonéziai látogatásán az ország elnökének Dánia kormányfője, Lars Løkke Rasmussen. Joko „Jokowi” Widodo közismerten óriási metalrajongó, ezen belül is a Metallica az egyik fő kedvence, és a tudósítások szerint nagyon örült a különleges ajándéknak. Mivel ezúttal hagyományos diplomáciai ajándékozásról van szó, nem is jár majd vele rosszul: mint emlékezetes, pár évvel ezelőtt meg kellett válnia attól a basszusgitártól, amelyet személyesen Robert Trujillo adott neki, mivel az állami vezetőkre vonatkozó szabályok nem teszik lehetővé hasonló ajándékok elfogadását. Rasmussen egyébként egy tradicionális indonéz dísztőrt kapott a vizit alkalmával.

Az 56 éves Jokowi politikai pályafutása előtt egyszerű kereskedőként dolgozott, és Jakarta főpolgármesteréből lett elnök 2014-ben. James Hetfieldék mellett olyan zenekarokat favorizál, mint a Megadeth, a Lamb Of God, a Napalm Death, de természetesen az olyan régi nagyokat is imádja, mint például a Led Zeppelin. 2013 augusztusában külön az ő személyes közbenjárása révén valósulhatott meg a Metallica fennállásának második indonéziai fellépése, miután az első, a fekete album turnéján adott 1993-as koncert hatalmas zavargásokba torkollott. Az akkori rendezvény a legnagyobb szabadtéri események egyike volt, amit csak valaha is tető alá hoztak Jakartában, az infrastruktúra azonban nem bizonyult elegendőnek, és a kijelölt helyszín sem volt elég nagy: rajongók ezrei maradtak kívül jegy híján, akik aztán törni-zúzni kezdtek az utcákon, és összecsaptak a rendőrökkel. A pár évvel ezelőtti buli már mindenféle atrocitás nélkül lement, egyik különlegessége pedig az volt, hogy a csapat éppen az …And Justice For All megjelenésének huszonötödik évfordulóját ünnepelte Jakartában, méghozzá több mint 60 ezer rajongó társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 SiriKeeton 2017-12-01 16:59
Idézet - Thasaidon:
Akkor Barney mostanság elég sokat körmölhet a Fülöp-szigeteknek...


Az ottani elnök is Napalm Death rajongó?

Amúgy a Carcass fészbúkon kirakott egy képet annó az elnökről talán Carcass vagy Napalm Death pólóban, hogy "poser", és nagy flamewar indult alatta.
Idézet
 
 
+3 #6 Thasaidon 2017-11-30 00:14
Idézet - Claudius Oltarimanus:
Neki írt levelet Barney a Napalm Deathből, hogy ne végeztesse ki a szegény drogcsempészeke t?


Volt ilyen? :-D Akkor Barney mostanság elég sokat körmölhet a Fülöp-szigeteknek...
Idézet
 
 
+8 #5 Doktorúr 2017-11-29 16:24
Idézet - Claudius Oltarimanus:
Neki írt levelet Barney a Napalm Deathből, hogy ne végeztesse ki a szegény drogcsempészeke t?

Neki biza. Az elnök viszont elsősorban elnök és másodsorban rajongó, ezért - helyesen - nem másította meg a döntést.
Idézet
 
 
+4 #4 Claudius Oltarimanus 2017-11-29 15:53
Neki írt levelet Barney a Napalm Deathből, hogy ne végeztesse ki a szegény drogcsempészeke t?
Idézet
 
 
+16 #3 Kondi István 2017-11-29 13:57
Lelki szemeim előtt már látom is, hogy visszafele a repülőn full hangerőn bömböl az Orion, ő meg headbangelve léggitározik rá :D :D
Idézet
 
 
+12 #2 Thasaidon 2017-11-29 12:26
Háh. :-D Ez egészen vagány dolog a világ legnagyobb iszlám országának államfőjétől, ahol ráadásul épp az idén kezdte felütni a szélsőséges iszlám.
Idézet
 
 
+25 #1 Arvorae 2017-11-29 08:08
Aztán kiderül, hogy ezek csak amolyan bevezető bandák Jokowi számára. 60 évesen majd a Guttural Disease-t és társait nyomatja, ahogy a csövön kifér.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.