Shock!

augusztus 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

„Minél több albumod van, annál nehezebb csinálni még egy újat”

0426stratOktóber 28-án, Tarja Turunen társaságában ismét Budapesten koncertezik a Stratovarius. A finnek új albuma csak jövőre jelenik meg, de egy időkitöltő EP-vel azért jelentkeznek a turnéra, és egy új szám meg is hallgatható erről.

Speciális minialbummal jelentkezik az ősz folyamán a Stratovarius, amely Enigma: Intermission Part II címmel jelenik meg szeptember 28-án. Az EP-n három vadonatúj dal mellett négy régebbi szerzemény akusztikus, illetve nagyzenekari hangszerelésű változata kaphat majd helyet, és elképzelhető, hogy még pár koncertfelvételt is pakolnak ezek mellé.

stratovarius_c„Még a turné előtt megkezdjük a dalszerzést”, mondta a további tervekről Timo Kotipelto énekes a Kaaos TV-nek. „Igazából pár dalunk már van az EP-re kerülőkön túl is, meg további ötletekkel is rendelkezünk. Matiasszal pár héten belül megkezdjük a munkát, sőt, lehet, hogy a hotelszobájában ő már most is dolgozik a nótákon, nem tudom. Remélem, év végére készen leszünk a dalokkal, de még nem tudom, hogy idén vagy csak jövő év elején kezhetjük-e meg a felvételeket. Ez még nyitott kérdés. De a lemeznek mindenképpen meg kell jelennie jövőre. A stúdiómunkálatok három-négy hónapot vesznek igénybe, és ha szerencsések leszünk, már nyárra kijöhetne egy dal, utána következnek a fesztiválok, és remélhetőleg jövő őszre a teljes nagylemez is. Legalábbis ez a terv. De sokat kell dolgozni vele. Minél több albumod van, annál nehezebb csinálni még egy újat: bonyolultabb, és több időbe telik.”

Az Oblivion című új dal máris meghallgatható a minialbumról. A Stratovarius legutóbbi lemeze Eternal címmel jelent meg 2015-ben. A Tarjával közös turné hazai állomása október 28-án lesz a Barba Negrában, részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.