Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mindössze egy hónap alatt állt össze Ozzy Osbourne új albuma

Általános meglepetést okozott, hogy Ozzy Osbourne már 2020 elején új albummal jelentkezik, az ezen zenélő felállás összetétele pedig még inkább váratlanul érte az énekes rajongótáborát. Andrew Watt gitáros/dalszerző/producer most elárulta: valóban teljesen spontán folyamatról volt szó.

1130aw

Megerősítette a Billbordnak Andrew Watt, hogy valóban Post Malone sikerdala, a Take What You Want jelentette a katalizátort Ozzy Osbourne új, Ordinary Man című albumának elkészítéséhez. A néhány éve Glenn Hughes és Jason Bonham oldalán, a California Breedben felbukkant, majd azóta sikeres produceri karriert befutott, még mindig csak 29 éves zenészt a Post Malone-dal felvételei után azonnal megkeresték az ötlettel. „Másnap kaptam egy üzenetet Ozzytól, hogy azt akarja, készítsek vele egy albumot", mondta Andrew. „Azonnal belelkesedtem, de nem tudtam, képes vagyok-e rá. Felhívtam Chad Smith-t, és megkérdeztem: haver, Ozzy épp most kért fel, hogy készítsek neki egy lemezt, benne lennél? A válasz annyi volt: viccelsz, bazmeg? Mikor? Aztán rácsörögtem Duff McKaganre is a Guns N' Rosesból, aki szintén annyit kérdezett: viccelsz, bazmeg? Mikor? Zenei tekintetben négy nap alatt írtuk meg és raktuk össze Ozzy teljes új albumát. Semmiféle előzetes tervezgetés nem történt: lementünk hárman a pincémbe, felraktuk a fülest, egymásra néztünk, és összeraktunk tizenkét dalt. Ezek közül tíz alkotja végül a lemezt. Igazi varázslat volt, nem is emlékszem a részletekre."

Ozzy tehát zeneileg már kész dalokat kapott a triótól. „Utána ő is átjött, és meghallgattuk a nótákat. Lejátszottam neki mind a tíz dalt teljes hangerőn, és a végén csak annyit mondott: ez tök jó. Leszállt a szívem a gyomromba, baszki! Közölte: akkor holnap találkozunk, felállt, fogta a botját, és már ment is felfelé. Én meg: istenem, kurvára nem tetszett neki, most mi lesz? De másnap máris hívott, és kérdezte, hogy akkor mikor állunk neki a munkának. Tudom, úgy hangzik ez az egész, mintha kitaláltam volna, de másnap ismét megjelent, és utána négy hét alatt befejeztük a lemezt: az összes zenét, a gitárszólókat, az énektémákat. Soha életemben nem voltam még ennyire büszke semmire, mert újra kihozta belőlem a 12 éves kölyköt. Senki se vegye ezt rossz néven, nagyon szeretem azokat a popzenéket is, amiken dolgozom, de úgy érzem, valójában erre születtem: hogy rockzenét gitározzak. Lehetőségem nyílt arra, hogy kibaszott Randy Rhoads legyek 2019-ben."

Noha az előzetesen megjelent két dal némiképp megosztja a keményvonalas rajongókat, nézettségük és hallgatottságuk kiugróan magas a digitális platformokon. Ráadásul Ozzy a Post Malone-dal sikere révén is újra a reflektorfényben áll, így egyelőre úgy fest: az Ordinary Man szerencsés csillagzat alatt született. Az énekes a rapperrel és Watt-tal elő is adta a dalt az American Music Awards gálán néhány nappal ezelőtt, ennek felvétele alább szintén megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
#4 naperőhullám 2019-11-30 20:43
Jók ezek a szanaszét retusált-fiatalított képek Ozzyról.
Idézet
 
 
#3 Tibcsy 2019-11-30 19:08
Ez a két szám érdekesebb, mint kb. bármi Ozzytól az elmúlt 20 évből.
Idézet
 
 
#2 janomano 2019-11-30 11:18
A California Breed az egyetlen Glenn Hughes anyag amit nem hallgatok, és pont emiatt a csávó miatt, teljesen jellegtelen dolgokat kapirgált fel arra a lemezre. A fejlődés persze nem kizárt, de azért azt, hogy mennyire lett belőle Randy Rhoads 2019-ben, majd mi eldöntjük. :)
Idézet
 
 
#1 realsec 2019-11-30 10:09
Jóreggelt kívánok!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.