Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Minden Ronnie James Dio akaratából történik”

Craig Goldy szerint ostobaság azzal gyanúsítani Wendy Diót, hogy hasznot akar húzni Ronnie James Dio tavalyi halálából. A DIO egykori - és egyben utolsó - gitárosa a Classic Rock Revisitednek nyilatkozott zenésztársáról és barátjáról, illetve az énekessel ápolt különleges kapcsolatáról.

„Ronnie nemcsak a rajongókhoz, hanem a turnéstábhoz is mindig nagyon jó volt, nem úgy kezelte őket, mint a szart", nyilatkozta Craig Goldy a Classic Rock Revisitednek. „Olyan volt az egész brancs, mint egy nagy család: együtt lógtunk velük a bulik után, néha segítettünk nekik cipekedni és elpakolni is. Ami pedig a rajongókat illeti, emlékszem például egy alkalomra, amikor már a limóban ültünk, hogy elhagyjuk az arénát és visszamenjünk a hotelbe. Olyan éjjel három óra lehetett, és eléggé esett az eső. Ahogy kifelé haladtunk, megláttunk két srácot, ahogy ott álltak a zuhogó esőben. Ronnie-val egymásra néztünk, ő pedig megállította a kocsit. A srácok odajöttek, és elkezdték előszedni a dedikálni hozott dolgaikat, mire mi ismét egymásra néztünk, hogy bassza meg. Erre bocsánatot kértek, Ronnie viszont azt mondta: eszükbe ne jusson, hiszen ha képesek ránk várni órákig az esőben, akkor mi is képesek vagyunk kiszállni és ott maradni velük egy kicsit. Így aztán kiszálltunk dedikálni és dumálni, pedig hatra a repülőtérre kellett érnünk. Mi azonban tudtuk, hogy meg kell állnunk. Nem volt persze muszáj, egyszerűen meg akartunk állni."

Goldy arról a napról is mesélt a lapnak, amikor megtudta, hogy Ronnie halálos beteg. „A Budgie-val turnéztam épp, és egy meet and greet közben jelent meg egy arc: hé, hallottad, hogy Ronnie kórházban van gyomorrákkal? Hirtelen minden megállt körülöttem... Még aznap beszéltem Wendy Dióval, aztán találkoztunk, miután hazaértünk. Ronnie épp kemoterápiás kezelésen esett át, és egyszer az orvos már azt is mondta neki, hogy megszabadult a ráktól. Wendy megkérdezte tőle, mit szeretne csinálni, mire ő azt mondta: zenét akar írni velem. Nekiálltunk hát az újabb Magica daloknak... Ronnie jól volt, sokat járkált, sokat beszélt, rendesen evett. Nem sokkal utána megint elutaztam egy hónapra a Budgie-val, és mikor visszatértem, ismét kórházban volt, két napra rá pedig meg is halt. Nekem ő volt a családom, és elment... Wendy pontosan tudta, mit jelentettünk egymásnak Ronnie-val, így egy időre kiküldte a szobából azt a rengeteg embert, aki akkor ott volt, így egy kicsit még lehettünk kettesben a halála előtt."

Craig Goldy az interjúban megvédte Wendy Diót is azoktól támadásoktól, melyek szerint Ronnie felesége és menedzsere pénzt akar csinálni az énekes halálából. „Ronnie azt akarta, hogy a zenéje tovább éljen, és minden, ami most történik, az ő akaratából történik. Mindenről döntés született még a halála előtt. Wendy egyszerűen csak életben akarja tartani Ronnie nevét. Nem akarom Ronnie-t Elvishez hasonlítani, de mikor Elvis meghalt, tele volt adósságokkal. Aztán Priscilla Presley átvette az örökségét, és hatalmas birodalmat csinált belőle. És mindezt azért tette, mert szerette Elvist. Aki kételkedik Wendy őszinteségében, annak látnia kellett volna, hogyan beszélt Ronnie-val a kórházban. Szerette őt, pedig már nem éltek együtt: különváltak, és Wendynek volt új barátja is. De mindez semmit sem számított. Bármit, amit tesz, nem a pénzért teszi, mert van pénze. Egyszerűen csak életben akarja tartani Ronnie nevét, zenéjét és legendáját."

Craig Goldy jelenleg egy új zenekarban muzsikál Chas West énekessel (Bonham), Sean McNabb basszusgitárossal (Quiet Riot, Great White) és Gary Holland dobossal (szintén Great White), de elvileg még ebben az évben megjelenhet utolsó, eddig még kiadatlan dala is Ronnie James Dióval. A DIO Goldy-féle felállásának egy klasszikus felvétele hallható a tavaly év végén kiadott DIO At Donington UK: Live 1983 & 1987 koncertlemezen is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.